Tekemistä Helsingissä

Helsinki on monipuolinen matkailukohde, joka tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Perinteisten nähtävyyksien ja kulttuurikohteiden lisäksi kaupunki tarjoaa myös valtavat ulkoilumahdollisuudet. Helsingissä ja sen ympäristössä on lukuisia hienoja pyöräilyreittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pyöräilijöille.

Helsingissä on siis jokaiselle jotain: rakastit sitten kulttuuria tai liikuntaa, tekeminen ei varmasti lopu kesken. On myös mahdollista ottaa kaupunki haltuun pyörän selässä ja yhdistää liikunta kulttuuriin. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, mitä Helsingissä voisi tehdä. Ota kaikki ilo irti Helsingistä ja tutustu kaupunkiin ja sen lähikohteisiin paremmin antamiemme vinkkien avulla.

Kerromme tarkemmin seuraavista aiheista:

  • Mitä tehdä Helsingissä? Tutustu kaupunkiin pyöräillen
  • Helsingin parhaat pyöräilyreitit
  • Opastetut pyöräretket Helsingissä
  • Helsingin parhaat ulkoilmakohteet
  • Pyörän vuokraaminen Helsingissä

Mitä tehdä Helsingissä? Tutustu kaupunkiin pyöräillen

Pyöräileminen on yksi parhaista tavoista tutustua Helsinkiin ja sen lukuisiin nähtävyyksiin. Helsingissä on kattava pyöräteiden verkosto ja varsinkin lyhyemmät matkat kannattaa tehdä pyörällä. Kaupungin verkkosivuilta löydät kattavan oppaan pyöräteistä, reiteistä ja pyörien pysäköintipaikoista. Voit myös suunnitella kaikki pyöräilyreittisi kätevästi reittioppaan avulla. Helsingissä et tarvitse omaa pyörää, sillä pyörän vuokraaminen onnistuu helposti. Kesäisin tarjolla on lyhyisiin siirtymiin kaupunkipyöriä ja ympäri vuoden voit vuokrata laadukkaan maastopyörän, sähköpyörän tai fatbiken, jolla taittuu pidemmätkin matkat helpommissa tai haastavammissa maastoissa.

Myös kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin tutustuminen onnistuu kätevästi pyörän kanssa. Keskustassa voi helposti liikkua pyörällä omaan tahtiin ja pyörille on tarjolla runsaasti pyörätelineitä.

Vieraile ainakin Senaatintorilla katsomassa Helsingin tuomiokirkkoa, Kauppatorilla sekä Helsingin Vanhassa kauppahallissa. Myös Helsingin keskustakirjasto Oodi, Helsingin Olympiastadion ja kallioon louhittu Temppeliaukion kirkko ovat jo itsessään näkemisen arvoisia. Kulttuurinnälkään on tarjolla kattava listaus ajankohtaisia näyttelyitä.

Tekemistä Helsingissä – Helsingin parhaat pyöräilyreitit

Helsinki tarjoaa runsaasti erilaisia pyöräilyreittejä kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille pyöräilijöille. Pääkaupungissamme luonto on monessa paikassa yllättävän lähellä. Suosittelemmekin kokemaan Helsingin parhaat puolet ja kauniit maisemat pyörän selästä.

Yksi parhaista tekemisistä Helsingissä on maastopyöräily. Helsingin Keskuspuisto tarjoaa mahtavat, vaihtelevat reitit kaiken tasoisille pyöräilijöille. Keskuspuisto kattaa Helsingissä lähes kymmenen kilometrin pituisen kaistaleen pohjois-eteläsuunnassa. Kesäisin Keskuspuiston reittejä voi ajaa maastopyörällä, sähköpyörällä, fatbikella tai jopa ihan tavallisella pyörällä. Puistossa on nimittäin kesällä tarjolla myös hyväkuntoisia hiekkateitä, joita voi polkea loputtomiin ristiin rastiin. Esimerkiksi Paloheinän ulkoilualueella Pohjois-Helsingissä voit valita laajasta valikoimasta eri vaativuustason reittejä.

Keväällä 2023 avataan Keskuspuiston ensimmäinen opastettu maastopyöräilyreitti. Jos olet välttänyt maastopyöräilyä Keskuspuistossa, koska pelkäät eksyväsi, niin uudella mtb-reitillä tätä vaaraa ei enää ole, vaan pääset ajamaan pitkin huikeita metsäpolkuja keskelle kaupunkia. Pituudeltaan noin 16 kilometriä pitkä reitti kulkee Laaksosta Keskuspuiston halki Haltialaan ja Pitkäkoskelle. Reitti on suunniteltu yhdessä maastopyöräilijöiden kanssa. Olemme Roll Outdoorsilta olleet huolehtimassa urakan toteutumisesta ja viimeistelystä.

Toki Helsingissä on paljon muitakin pyöräilyreittejä. Esimerkiksi jos haluat nauttia merellisistä maisemista pyörän selässä, käytettävissäsi on kattava pyörätieverkosto Helsingin rantoja pitkin. Kantakaupungin rantareitti tai Itäinen rantareitti ovat kokeilemisen arvoisia reittejä.

Jos haluat yhdistää kulttuuria pyöräilyyn, kokeile noin 14 kilometriä pitkää reittiä Kuusisaaren, Lehtisaaren, Kaskisaaren ja Lauttasaaren läpi. Ensimmäinen pysähdys on Kuusisaaressa, jossa voit poiketa Didrichsenin taidemuseossa.

pyöräily opastettu retki tyhypäivä tykypäivä

Tekemistä Helsingissä – opastetut pyöräretket

Helsingissä järjestetään myös opastettuja pyöräretkiä. Roll Outdoors järjestää opastettuja pyöräretkiä Helsingin Keskuspuistossa maastopyöräilyn parissa. Ammattitaitoisen oppaan kanssa on turvallista ja mukavaa pyöräillä. Reittivalinnat tehdään aina koko porukalle sopiviksi. Opas neuvoo pyörän käyttöön ja antaa ajovinkkejä mahdollisuuksien mukaan yksilöllisesti. Voit valita valmiista paketeista tai tilata räätälöidyn retken.

Pienen porukan retkillä on mahdollista valita sähkömaastopyörien ja tavallisten maastopyörien välillä. Suurempien ryhmien retket toteutetaan lähtökohtaisesti sähköpyörillä. Sähkömoottorit huolehtivat, että kaikentasoiset ja -kuntoiset voivat osallistua pyöräretkelle. Myös hitaimmat pysyvät helposti koko porukan mukana.

Tarjoamme esimerkiksi erittäin suosittuja ja tykättyjä tyhypäiviä maastopyöräilyn parissa. Tyhypäivämme ovat matalan kynnyksen tilaisuuksia päästä tutustumaan uuteen, mahtavaan harrastukseen. Päivän päätarkoituksena on hauskanpito ja yhdessäolo. Reitit suunnitellaan työporukallenne sopivaksi. Kaikki voivat osallistua, eikä tarvitse olla aiempaa maastopyöräilykokemusta.

Tutustu lisää Helsingin tyhypäivään >>

Tekemistä Helsingissä – Helsingin parhaat ulkoilmakohteet

Suomenlinnan merilinnoitus on Unescon maailmanperintökohde. Linnoitusta alettiin rakentaa 1700-luvun puolivälissä Suomen ollessa osa Ruotsia. Suomenlinnassa voit tutustua itse linnoitukseen, museoihin sekä nauttia kauniista luonnosta ja paikallisista ravintoloista. Suomenlinnaan pääset Kauppatorilta lähtevällä lautalla. Retkelle voit ottaa mukaan pyörän, sillä saari on helppoa kokea kokonaisuudessaan pyörän selästä. Pyörän kuljettaminen lautalla on maksullista ja linnoituksessa saa pyöräillä ainoastaan ajoteillä.

Aivan Helsingin kantakaupungin läheisyydessä sijaitseva Seurasaari on kaikille avoin ulkoilupuisto, jossa toimii kesäkaudella myös ulkomuseo. Se esittelee menneiden vuosisatojen asumista, työntekoa ja elintapoja Suomessa. Seurasaareen pääset kätevästi pyörällä. Saaressa ei kuitenkaan saa pyöräillä, mutta pyörän saat turvallisesti parkkiin saaren edustalle.

Noin 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Nuuksion kansallispuisto on ulkoilijan paratiisi. Jos sinulla on hiemankin enemmän aikaa käytettävissäsi, vierailu sinne kannattaa ehdottomasti. Perillä odottaa noin 30 kilometriä pyöräilyreittejä. Jos haluat kunnollisen pyörälenkin, niin voit pyöräillä kansallispuistoon. Osan matkasta voit taittaa myös lähijunalla, johon pyörän voi ottaa mukaan. Lähimmältä juna-asemalta, Espoon keskuksesta on noin 11 kilometriä perille. Nuuksion kansallispuiston alueella saa pyöräillä vain sille osoitetuilla reiteillä. Jos haluat nauttia Nuuksion alueesta pidempään, kannattaa miettiä yöpymistä siellä.

Toinen hieman kauempana Helsingin keskustasta sijaitseva ulkoilmakohde on Sipoonkorven kansallispuisto. Se sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Helsingistä itään. Tikkurilan juna-asemalta perille on noin 11 kilometriä. Alueella on useita hienoja pyöräilyreittejä, ja pyöräily on sallittu koko kansallispuiston alueella, kunhan pysyy selkeästi erottuvilla poluilla ja huomioi muut kulkijat. Sipoonkorvesta löytyy myös upeita patikointireittejä, joten voit halutessasi vaikka pyöräillä perille ja nauttia maisemista myös jalan.

Pyörän vuokraaminen Helsingissä

Jos sinua houkuttaa ajatus pyöräilylomasta Helsingissä ja saavut kauempaa, kannattaa ehdottomasti harkita pyörän vuokraamista paikan päältä. Näin säästyt kuljettamiselta ja saat käyttöösi laadukkaan ja hyvin huolletun menopelin.

Meiltä Roll Outdoorsilta voit vuokrata pyörän Helsingissä helposti ja edullisesti suoraan verkkokaupasta haluamallesi ajalle. Pyörän vuokraus onnistuu myös puhelimitse +358 44 9017278, sähköpostitse helsinki@rolloutdoors.com tai pyörävuokraamoomme paikan päälle tulemalla. (Osoite Nuijamiestentie 10, 00320 Helsinki)

Olitpa sitten maastopyöräilyn vasta-alkaja, kokenut konkari tai jotain siltä väliltä, meiltä löydät varmasti sopivan pyörän käyttöösi. Jos tarvitset apua pyörän valintaan tai muuhun, autamme mielellämme!