Suomen parasta lumipyöräilyä Rovaniemellä!

Fatbikereitti rovaniemen ounasvaaralla

Ounasvaaran talviReitti-info

Reitin pituus

Kokonaispituus n.20 km.
(Alkutalvesta perusosa ilman Isorakan polkuja n.10km)

Reitin vaikeustaso

Perusosaltaan helppo, merkattu kartassa sinisellä. Karttaan punaisella merkatut osiot mm. Isorakalla ovat hieman vaativampia. Mustalla merkattu Mustarakka sisältää reippaasti nousumetrejä sekä vaativan laskuosuuden.

Ajoaika

Suosittelemme varaamaan aikaa siniselle peruslenkille noin 2 tuntia. Koko reitistön kiertämiseen menee 3 tuntia.

Vuodenajat

Luminen aika, eli noin marras-huhtikuu. Reitin ensimmäiset osat tehdään heti kun lunta tulee. Isorakan polut valmistuvat, kun lunta on riittävästi, yleensä viimeistään helmikuussa.

Suositeltava pyörä

Suosittelemme fatbikeä. Kapealla renkaalla ajaminen on hyväksyttävää silloin, kun reitin pinta varmasti kestää kapean renkaan.

Ajankohtaista

Reittitiedotus tapahtuu Instagram kanavalla rovaniemitrails ja Facebookissa kanavalla Rovaniemi maastopyöräreitit

Huom! Ajaminen tapahtuu aina omalla vastuulla! Reitin käyttö on maksutonta.

Ounasvaaran fatbike Reittikartta

Mitkä reitit ovat auki? Kaipaatko navigaattoria tai suunnistusapua maastossa? Tutustu reittiin Googlen kartoissa.  

Voit ladata GPX-tiedoston omaan navigointilaitteeseesi täältä

Talvipyöräily Rovaniemi, Ounasvaaran fatbike reitin kartta 2024
Klikkaa karttakuvaa avataksesi sen suurempana.

Reitistöltä löydät

Leppoisaa sunnuntaiajelua

Talviajoa kokeneemmille

Rallia rallikuskeille

Talvipyöräily Rovaniemellä on loistava vaihtoehto niille, jotka etsivät aktiivista ja hauskaa tapaa nauttia talvisesta luonnosta. Ounasvaaran talvipyöräilyreitti on yksi alueen suosituimmista reiteistä, ja se tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia polkuja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille.

Roll Outdoors ylläpitää noin 20 km pituista reitistöä, joka kulkee Jätkänkynttilän kulmilta Väiskin laavulle asti, osittain kesäpolkuja mukaillen. Linjaukset on pyritty tekemään siten, että reitti on turvallisesti aloittelijan ajettavissa, mutta kuitenkin niin, että kokeneemmatkin kuskit voivat pitää mutkaisella ja kumpuilevalla reitillä hauskaa. Isorakan ympärillä kulkee myös haastavampaa reittiä kokeneemman ja haastetta hakevan pyöräilijän makuun.

Reitin kunnostus aloitetaan syystalvella heti, kun lunta on riittävästi moottorikelkalla ajamiseen maastossa. Talvimaastopyöräilyreitti on merkattu talvimaastopyöräily-merkein.

Talvipyöräily on erinomainen vaihtoehto perinteiselle hiihdolle, laskettelulle tai vaikka moottorikelkkailulle. Se on ympäristöystävällisempi ja hiljaisempi tapa liikkua luonnossa, mikä mahdollistaa paremman yhteyden ympäröivään luontoon ja sen rauhaan. Lisäksi talvipyöräily on tehokas ja monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii niin kunnonkohotukseen kuin seikkailunhaluun.

Jos etsit aktiivista tekemistä Rovaniemellä, talvipyöräily on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto. Ounasvaaran talvipyöräilyreitti tarjoaa upeita maisemia ja vaihtelevia polkuja, jotka pitävät mielenkiinnon yllä koko matkan. Pyöräillessäsi voit tutustua alueen kauniisiin vaaramaisemiin ja luontoon omaan tahtiin ja nauttia samalla raikkaasta talvi-ilmasta.

Talvipyöräily on joka tapauksessa loistava vaihtoehto Rovaniemen lukuisille talvisille aktiviteeteille, ja Ounasvaaran talvipyöräilyreitti on yksi parhaista reiteistä kokeilla tätä hauskaa ja jännittävää lajia.

Reittityön tukeminen

Reitillä ajaminen ei todellakaan maksa mitään. Lapin Safarit ja Santasport toimivat reitillä ja osallistuvat omalta osaltaan ylläpitokustannuksiin. Saamme myös pienen ylläpitoavustuksen Rovaniemen kaupungilta.

Jos haluat osallistua talkoisiin, voit ostaa itsellesi ja ajokavereillesi vapaaehtoisen ”kausikortin”, komean tukitarran pyörääsi.

Osta tukitarra! 

Reittietiketti – Respect the trail!

Reittiä huolletaan talkoovoimin ja siihen käytetään runsain määrin yrittäjien vähää aikaa ja vielä vähempää rahaa. Siksi toivomme kunnioitusta tuoretta ja vasta lanattua baanaa kohtaan. Ajetaan  reitillä vain leveällä renkaalla ja sopivan alhaisilla rengaspaineilla! Kapea rengas tai liian kova leveäkin läskirengas uppoaa polun pinnasta läpi, soseuttaa lumen ja pahimmillaan polku jäätyy uraiseksi. Sen jälkeen tietenkin jokainen perässätulija kiittää uraisesta reitistä. Mitä enemmän lunta on tullut lähipäivinä, sitä pidempään reitin kovettuminen kestää. Yleensä vähintään muutaman tunnin viimeisestä lanaamisesta. 

Reitin käyttöohje lyhyesti:

1. Aja ainoastaan läskipyörällä.
2. Aja pehmeillä renkailla. Oikeilla rengaspaineilla (0.2 – 0.5 bar) rengas leviää tasaisesti reitin pintaa vasten eikä tee uraa.
3. Käytä koko puoli metriä leveää reittiä. Älä aja keskellä, jotta reitille ei muodostu kapeaa uraa.
4. Jos rengas uppoaa, käänny takaisin
5. Jos joudut taluttamaan, kävele reitin sivussa.
6. Vältä lukkojarrutusta.
 
Annetaanhan lanatun reitin kovettua, ennen kuin menemme sinne ajamaan!

Palautetta tai kysymyksiä reitistä

Kuulemme mielellämme mielipiteenne Ounasvaaran talvipyöräilyreiteistä ja niiden kunnosta! Laita meille lyhyt palaute tulemaan alla olevalla lomakkeella. Kiitos, apusi ja mielipiteesi ovat meille arvokkaita!

pyöräily sähköpyörä rovaniemi ounasvaara lappi mitä tehdä lapissa rovaniemellä reitti pyöräreitti kävelyreitti maastopyöräreitti talvireitti

Reittimestari

Heikki Stöckell

Puh. +358 50 556 3520
Sähköposti heikki@rolloutdoors.com