Kaupunkipyörä helsingissä

Kaupunkipyörät Helsingissä ovat tuttu näky keväästä syksyyn. Kaupunkipyöräilystä on tullut yhä suositumpaa muutamina viime vuosina, eikä yhtään ihme. Kaupunkipyörällä pyöräileminen on loistava tapa liikkua paikasta toiseen, säästää rahaa ja saada hyötyliikuntaa samaan aikaan.

Tässä artikkelissa käsittelemme mm. seuraavia asioita kaupunkipyöriin liittyen:

 • Miksi kaupunkipyörä on hyvä valinta?
 • Millaisia pyöriä Helsingin seudulla on tarjolla?
 • Pyöräile turvallisesti
 • Maastopyöräily pääkaupungissa
 • Parhaat nähtävyyden kaupunkipyörällä Helsingissä
 • Mistä maastopyörän voi vuokrata?

KAUPUNKIPYÖRÄ HELSINGISSÄ ON LOISTAVA VALINTA LIIKKUMISEEN

Olitpa sitten matkalla töihin tai muille asioille, pyörällä pääset usein nopeampaa kuin autolla (omalla tai julkisella liikenteellä) kaupunkiliikenteessä. Ja koska pyöräillessä ei tarvitse maksaa polttoaineesta tai pysäköimisestä, säästät myös paljon rahaa. Pyörä on ekologinen valinta liikkumiseen, koska se ei aiheuta päästöjä. Lisäksi pyöräily on mahtavaa treeniä. Jopa rauhallinen pyöräily polttaa kaloreita ja parantaa terveyttä.

Kaupunkipyöräily on loistava tapa viettää myös vapaa-aikaa, nähdä nähtävyyksiä ja saada raitista ilmaa välttäen samalla liikenneruuhkia. Pyöräily on myös joustavaa – voit kulkea ovelta ovelle ja pysäköidä suoraan määränpääsi eteen sen sijaan, että etsit parkkipaikkaa. Ja jos olet myöhässä, voit aina pujotella liikenteen läpi nopeasti.

Perinteisten kaupunkipyörien lisäksi pääkaupunkiseudulla voi vuokrata myös maastopyöriä, joilla matka taittuu katujen lisäksi vaikka metsäpoluilla. Sähköisellä maastopyörällä kiertää helposti vaikka koko Helsingin.

MILLAISIA PYÖRIÄ PK-SEUDULLA ON TARJOLLA?

Suurin kaupunkipyörien tarjoaja pääkaupunkiseudulla on HSL – Helsingin seudun liikenne – joka toimii Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla. Kannattaa huomioida, että Helsingissä ja Espoossa on yhteinen pyöräjärjestelmä, mutta Vantaalla kokonaan omansa. Helsingissä ja Espoossa käytössä on lähes 4600 pyörää ja 460 asemaa. Vantaalla puolestaan noin 1000 pyörää ja 100 asemaa.

HSL:n keltaiset, perinteiset kaupunkipyörät ovat pääkaupungin kesässä tuttu näky. HSL:n kaupunkipyörät ovat oiva valinta, kun haluat liikkua kaupungin asfaltoituja katuja tai lähialueen hiekkateitä pitkin helposti ja nopeasti. Tutustu kaupunkipyöriin HSL:n verkkosivuilla.

Jos haluat ajaa myös metsäpolkuja, mielessäsi on pidempikin pyöräretki tai haluaisit ajaa sähköpyörällä, on Roll Outdoorsin kaupunkioloihin sopiva maastopyörä loistava valinta. Maastopyörä sopii niin kaupunkiin kuin keskuspuiston poluille ja niitä voi vuokrata lihasvoimalla kuin sähkölläkin toimivina. Tutustu maastopyörän vuokraukseen Helsingissä.

Pyöräilijä helsinki keskuspuisto

PYÖRÄILE TURVALLISESTI HELSINGISSÄ

Kaupunkipyöräilyssä on tärkeää noudattaa erityistä varovaisuutta ja liikennesääntöjä. Näitä kolmea kohtaa noudattamalla pyöräileminen Helsingissä ja muissakin kaupungeissa on turvallista:

 1. Käytä aina kypärää pyöräillessä! Olipa matkasi kuinka lyhyt tai lähellä kotia tahansa, kypärä suojaa päätäsi onnettomuuden sattuessa.
 2. Ole aina tietoinen ympäristöstäsi. Tämä tarkoittaa, että on oltava tietoinen sekä autoista että jalankulkijoista. Noudata kaikkia liikennesääntöjä ja käytä käsimerkkejä kääntyessäsi. Liikennesääntöjen noudattaminen ei vain pidä itseäsi turvassa, vaan on myös hyvä esimerkki muille pyöräilijöille.
 3. Ole ennakoitava. Aja mahdollisimman paljon suoraa linjaa ja vältä kiemurtelemista liikenteeseen seassa. Näin autonkuljettajien on helpompi nähdä sinut ja välttää osumasta sinuun.

AVOINNA UUSILLE KOKEMUKSILLE – MAASTOPYÖRÄLLÄ PÄÄKAUPUNGISSA

Jos haluat saada kaupunkipyöräilystä Helsingissä hieman enemmän irti, niin voit kokeilla maastopyöräilyä pääkaupunkiseudun kaduilla ja poluilla.

Maastopyörä on tavallista kaupunkipyörää ammattimaisempi kulkupeli, esimerkiksi vaihteita on enemmän ja sitä on kevyempää polkea. Ja vaikka et olisikaan suuntaamassa maastoon pyöräilemään, niin maastopyörällä pyöräilet kevyesti pitkiäkin matkoja. Eli pääset näkemään ja kokemaan Helsinkiä laajemmin maastopyörän selässä.

Maastopyöräily Helsingissä on loistava tapa treenata samalla maisemia ihaillen. Helsingissä on lukuisia erilaisia ja eritasoisia reittejä ja polkuja, joista voit valita omaan kuntotasoosi ja taitotasoosi sopivan. Voit myös rauhassa tutustua Helsinkiin omaan tahtiisi.

Maastopyöräilyn kautta voi helposti tutustua uusiin ihmisiin. Useimmat maastopyöräilijät ovat ystävällisiä ja juttelevat mielellään, vaikka et tuntisikaan heitä. Eli maastopyöräilyn kautta voi saada uusia ystäviä ja tutustua Helsinkiin yhdessä.

Sähköpyörät ovat nykyään suosittuja pyöräilijöiden keskuudessa. Myös maastopyöriä saa sähköllä tai ilman. Sähköavusteinen maastopyörä tuo ripauksen luksusta maastopyöräilyyn ja ennen kaikkea helpottaa pyöräilijää esimerkiksi vaikeissa maaston kohdissa, kuten jyrkkien mäkien pyöräilyssä.

Sähköisellä maastopyörällä uskallat aloittelijanakin hieman haastavampiin maastoihin ja jaksat pyöräillä tavallista pidemmän reitin.

 

MAASTOPYÖRÄ + HELSINKI = TÄYDELLINEN MAASTOPYÖRÄILIJÄN KAUPUNKI

Helsinki on mahtava paikka maastopyöräilyyn! Helsingissä on lukuisia polkuja ja reittejä maastopyöräilyyn ja maisemat ovat kauniita.

Maastopyöräily on loistava tapa treenata ja nauttia ulkoilmasta. Maastopyöräilyssä parasta on se, että se sopii harrastukseksi aivan kaikille, iästä, kunnosta ja taitotasosta välittämättä. Helsingistä löytyy erilaisia pyöräilyreittejä ja polkuja kaikille. Voit pyöräillä asvaltilla päällystettyjä pyöräteitä, leveitä hiekkateitä, helppoja tai haastavia metsäpolkuja, tasaisempaa reittiä tai vaativaa mäkistä reittiä.

Jos etsit haastavaa maastoa maastopyöräilyyn, suuntaa Helsingin keskuspuistoon. Siellä on paljon mäkiä ja epätasaista maastoa, mitkä saavat hikoilemaan ja vaativat taitoa pyöräilijältä. Jos kaipaat jotain hieman rennompaa ja vähemmän haastavaa maastopyöräilyreittiä, kokeile Vantaanjokilaakson polkuja. Lumettomaan aikaan myös Helsingin keskuspuistossa on pyöräilijöille käytössä monia helposti ajettavia hiekkateitä.

Tutustu tarkemmin Helsingin keskuspuiston pyöräreitteihin.

PARHAAT NÄHTÄVYYDEN KAUPUNKIPYÖRÄLLÄ HELSINGISSÄ

Kaupunkipyörällä – perinteisellä tai maastopyörällä – on helppo saavuttaa monia upeita nähtävyyksiä Helsingissä. Tässä Roll Outdoorsin parhaat tärpit:

 1. Keskuspuiston polut
 2. Suomenlinnaan lautalla
  • Maailmanperintökohde Suomenlinnaan voi ottaa myös pyörän mukaan ja ainutkertainen saari on helppoa kokea kokonaisuudessaa pyörän selästä. Pyörän kuljettaminen lautalla on maksullista, ja linnoituksessa saa pyöräillä ainoastaan ajoteillä. 
 3. Helsingin ympäriajo rantoja pitkin
  • Helsinki on merenrantakaupunki ja ydinkeskustan ympäri pääsee näppärästi pyöräillen. Samalla pääset pistäytymään Kaivopuiston kauniissa maisemissa, näet vastavalmistuvan Jätkäsaaren ja puikkelehdit läpi kantakaupungin. Katso Helsingin ympäriajo pyöräilyreitti.
 4. Itäinen rantareitti
  • Helsingin ydinkeskustasta itään merenrantaa pitkin kulkee 23 kilometriä pitkä pyöräilyreitti. Reitin varrelle mahtuu monenmoista nähtävää urbaanista Kalasatamasta Uutelan ulkoilualueeseen upeissa ja vaihtelevissa merellisisssä maisemissa. Katso Helsingin itäinen rantareitti.
 5. Espoon monipuoliset pyöräilyreitit
  • Myös Espoossa riittää pyöräilyreitistöä kaikille pyöräilijöille. Espoossa voit pyöräillä niin merenrantamaisemissa, urbaanissa ympäristössä, maaseudulla kuin kansallispuistossakin. Tai voit yhdistää näitä saman pyöräretken varrelle. Tutustu Espoon pyöräilyreittiehdotuksiin.
Keskuspuiston uusi mtb-reitti. Helsinki

VUOKRAA MAASTOPYÖRÄ TAI SÄHKÖPYÖRÄ HELSINGISSÄ ROLL OUTDOORSILTA

Ota Helsingissä pyöräilystä enemmän irti, vuokraa maastopyörä tai sähköpyörä meiltä Roll Outdoorsilta. Meidän pyörävalikoimasta löydät laadukkaat maastopyörät sähköllä tai ilman sähköä niin lapsille kuin aikuisille.

Helsingin pyörävuokraamomme sijaitsee Helsingin keskuspuiston laidalla, Hotel Haaga Central Parkissa, osoitteessa Nuijamiestentie 10, 00320 Helsinki. Vuokraa pyörä nettisivujemme kautta tai tule pyörävuokraamoomme paikan päälle.

Oletpa maastopyöräilyn konkari, vasta-alkaja tai jotain siltä väliltä, on maastopyöräily Helsingissä aina upea kokemus ja kokemisen arvoista. Eikä todellakaan ole pakko suunnata maastoon, jotta voit vuokrata maastopyörän, yhtä lailla laadukas maastopyörä on hyvä valinta tavalliseen kaupunkipyöräilyyn Helsingissä.

Pidä mielessä myös, että jos haaveilet oman pyörän ostamisesta, niin kannattaa tulla ensin testailemaan erilaisia pyöriä meille. Itse pyöriä testaamalla ja meidän asiantuntemuksemme avustuksella löydät takuulla oikean ja laadukkaan pyörän itsellesi!