Helmi keskellä pääkaupunkia!

MTB-reitti Helsingin keskuspuistossa

Reitin pituus

Kokonaispituus 16 km, ei rengasreitti, ajettavissa molempiin suuntiin. Voi ajaa myös vain osan reitistä.

Reitin vaikeustaso

Keskivaikea 2/4

Kesto

Suosittelemme varaamaan koko reitille 3-4 tuntia.

Suositeltava pyörä

Suosittelemme maastopyörää. Vuokraa pyörä meiltä.

Vuodenajat

Reitti on avoin ja huollettu keväästä syksyyn.

Helsingin keskuspuistosta löydät mahtavat polut ja reitit maastopyöräilyyn. Maastopoluilla pääset pyöräilemään vaihtelevissa maastoissa ja upeissa metsissä keskuspuiston sydämessä. Aivan pääkaupungin keskustan tuntumassa pääset nauttimaan maastopyöräilyn parhaista puolista.

Missä muussa pääkaupungissa pääset ajamaan oikeassa metsäluonnossa ja upeilla kallioilla vain kivenheiton päässä urbaanista vilinästä?

Helsingin keskuspuistosta reittejä löytyy niin vasta-alkajille kuin kokeneille maastopyöräilijöillekin. Tule kokemaan ikimuistoisia pyöräilyretkiä ja -hetkiä vaikka kaupunkilomasi yhteydessä.

Tutustu Helsingin keskuspuiston mtb-reittiin ja varaa tarvittaessa vuokraamostamme pyörä alle!

Helsingin Keskuspuiston maastopyöräilyreitti on pituudeltaan noin 16 km Laaksosta Haltialaan asti. Linjaukset on pyritty tekemään siten, että reitti on turvallinen ja aloittelijankin ajettavissa, mutta kuitenkin niin, että kokeneemmatkin kuskit saavat reitistä hauskuutta irti.

Reitin kunnostus aloitetaan keväällä heti, kun lumet ovat sulaneet ja maasto kestää ajamista. Keskuspuiston mtb-reitti on merkattu maastopyöräily-merkein.

Maastopyöräily on erinomainen ulkoilumuoto. Se on ekologinen tapa liikkua luonnossa, mikä mahdollistaa paremman yhteyden ympäröivään luontoon ja sen rauhaan. Lisäksi maastopyöräily on tehokas ja monipuolinen liikuntamuoto, joka sopii niin kunnonkohotukseen kuin seikkailunhaluun.

Jos etsit aktiivista tekemistä Helsingissä, maastopyöräily on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto. Helsingin keskuspuisto tarjoaa upeita maisemia ja vaihtelevia polkuja, jotka pitävät mielenkiinnon yllä pitkään. Pyöräillessä voit tutustua Helsingin vehreisiin metsämaisemiin ja luontoon omaan tahtiin ja nauttia samalla ulkoilusta.

Maastopyöräily Helsingissä on mahdollista lähes ympäri vuoden ja loistava tapa ulkoilla. Keskuspuiston etuna on tietenkin sen helppo saavutettavuus myös julkisilla liikenneyhteyksillä. Tervetuloa keskuspuiston poluille!

Vuokraa Helsingin keskuspuiston maastopyöräreitille huippulaadukas ja hyvin huollettu maastopyörä tai fatbike – sähköllä tai ilman

Reittikartta ja gpx

Kaipaatko ”navigaattoria”? Seuraa reittiä ja löydä oma sijaintisi kartalla trailmap.fi sivustolla. Trailmapista voit ladata myös GPX-tiedoston omaan navigointilaitteeseesi.

Reitin käyttö omalla maastopyörällä on maksutonta. Ajaminen tapahtuu aina omalla vastuulla! 

Tutustu reittiin kuvagalleriassa

Maastopyöräilijän etiketti

Maastopyöräilijänä edustat aina kaikkia muitakin lajin harrastajia, olet lipunkantaja omalta osaltasi. Ole kohtelias. Muista aina ottaa muut kulkijat huomioon, erityisesti sähköpyörällä liikkuessa muista tilannenopeus ja luontoa kuluttamaton ajotapa. Älä kierrä lätäköitä, jotta reitti ei levene.

Katso oheinen maastopyöräetiketti. Keskuspuiston reiteillä ajaminen tapahtuu aina omalla vastuulla.

1. Polku on yhteinen ja luonto kuuluu kaikille. Otamme huomioon muut kulkijat.
2. Hallittu tilannenopeus tuo turvallisuutta kaikille. Pyöräilijä nopeampana on valmis väistämään muita.
3. Maastossa kypärän käyttö on itsestään selvyys.
4. Oikea ajotapa ei kuluta maastoa.
5. Pysymme olemassa olevilla poluilla ja reiteillä. Vältämme lukkojarrutuksia ja herkkiä luontokohteita.
6. Noudatamme alueen ja reittien sääntöjä sekä roskattoman retkeilyn periaatteita.
7. Toimimme huomaavaisesti alueen asukkaita, maanomistajia ja reitin ylläpitäjiä kohtaan.
8. Nautimme luonnosta ja jokaisenoikeuksista muistaen myös vastuumme.

Tarvitseeko kaverisikin huippulaadukkaan maastopyörän? Vuokraa meiltä ja pääsette yhdessä parhaan harrastuksen pariin!

Anna meille palautetta reitistä

Kuulemme mielellämme mielipiteenne reiteistä ja niiden kunnosta! Laita meille lyhyt palaute tulemaan alla olevalla lomakkeella. Kiitos, apusi on arvokasta!