Suomen parasta maastopyöräilyä Saariselällä

Maastopyöräreitit saariselkä - Kiilopää

Reitin pituus

Reitistöä on pitkälle toista sataa kilometriä.

Reitin vaikeustaso

Helppo – Ekspertti

Kesto

Suosittelemme varaamaan aikaa kolmesta tunnista eteenpäin.

Suositeltava pyörä

Suosittelemme täysjousitettua maastopyörää tai läskipyörää. Helpommilla reiteillä ja kokenut kuski pärjää myös etujousitetulla pyörällä. Vuokraa pyörä meiltä.

Vuodenajat

Lumeton aika noin kesäkuusta lokakuun loppuun. Tutustu talvireittiin TÄSTÄ

Tervetuloa Saariselkä-Kiilopää -alueelle, maastopyöräilyn paratiisiin, jossa pääset kokemaan ainutlaatuisen seikkailun keskellä Lapin lumoavaa erämaaluontoa! Täällä avautuvat upeat mahdollisuudet pyöräillä avotunturissa sekä Urho Kekkosen kansallispuistossa, joka tarjoaa kiehtovia elämyksiä ja henkeäsalpaavia näkymiä jokaiselle pyöräilijälle.

Saariselkä-Kiilopää -alueen maastopyöräreitit kattavat monipuolisen valikoiman vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille. Pyöräilyreitit kulkevat kiehtovien erämaamaisemien halki, avotunturin lumoavien tuntureiden ja vihreiden metsien keskellä. Yhteensä tarjolla on pitkälle toista sataa kilometriä merkittyjä reittejä, joista voit valita oman suosikkisi.

Avotunturissa pyöräily on todellinen elämys. Tuntureiden harjanteilla pääset nauttimaan upeista, kauas ulottuvista näkymistä ja raikkaasta pohjoisen ilmasta. Tunturiluonnon keskellä voit kohdata myös paikallista eläimistöä, kuten poroja ja arktisia lintulajeja. Avotunturissa kulkeminen on myös oiva tapa tutustua Lapin ainutlaatuiseen geologiaan ja sen muovaamaan maisemaan.

Urho Kekkosen kansallispuisto on maastopyöräilijän unelmakohde, joka kutsuu seikkailuun ja luontokokemuksiin. Kansallispuiston reitit tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän kauniita tunturimaisemia, kirkkaita vesistöjä ja rauhallisia metsäpolkuja. 

Saariselkä-Kiilopää -alueen maastopyöräreitit ovat hyvin opastettuja, ja taukopaikkoja on tarjolla runsaasti. Pyöräilyretken voi yhdistää myös esimerkiksi patikointiin, joten aktiviteetteja riittää jokaiseen makuun. 

Älä siis epäröi, vaan ota suunnaksi Saariselkä-Kiilopää -alueen maastopyöräreitit ja anna Lapin lumoavan luonnon ja sen tarjoamien elämyksien vietellä sinut unohtumattomalle pyöräilyseikkailulle!

Vuokraa Saariselkä-Kiilopään maastopyöräreitille huippulaadukas ja hyvin huollettu maastopyörä tai fatbike – sähköllä tai ilman

Reittikartta ja gpx

Klikkaa kuvaa avataksesi karttakuvan suurempana. 

Kaipaatko ”navigaattoria”? Katso kunkin reitin alta ”katso karttaa” nappula, josta pääset Trailmap-palveluun. Trailmapista voit ladata myös GPX-tiedoston omaan navigointilaitteeseesi.

Reittien käyttö on maksutonta. Ajaminen tapahtuu aina omalla vastuulla!

 

Luulampi - iisakkipää - kiilopää keskivaativa maisemareitti

Pituus

29km

vaativuus

Keskivaativa

nousumetrit

Noin 500m

Tervetuloa kiehtovalle maastopyöräretkelle Kiilopäältä Iisakkipäälle ja takaisin, joka tarjoaa 29 km:n verran sykähdyttäviä maisemia ja unohtumattomia elämyksiä Lapin tunturiluonnossa! Tällä keskivaativalla, mutta palkitsevalla reitillä pääset nauttimaan upeista tunturimaisemista, reilusta noususta ja laskusta sekä monipuolisista palveluista matkan varrella.

Luulammella voit pitää ansaitun tauon ja virkistäytyä suuressa päivätuvassa tai kahvilassa, jossa voit nauttia herkullisia välipaloja ja paikallisia erikoisuuksia. Reitin varrelle osuu myös Rumakurun autiotuvat, jotka tarjoavat hyvät puitteet lepoon ja eväiden nauttimiseen.

Saariselän tunturikeskus sijaitsee reitin kupeessa, ja siellä voit hyödyntää monipuolisia palveluita tauoilla, kuten ravintoloita ja kahviloita. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden nauttia retkestä huoletta ja keskittyä itse pyöräilyyn.

Reitillä on reilusti nousua ja laskua, joten suosittelemme erityisesti vähemmän kokeneille pyöräilijöille sähköpyörän käyttöä. Sähköpyörä auttaa jaksamaan pidemmän matkan ja nauttimaan maisemista ilman liiallista rasitusta.

Kokonaisuudessaan tämä 29 km:n reitti Kiilopäältä Luulammelle, Iisakkipäälle ja takaisin tarjoaa ikimuistoisen pyöräilykokemuksen Lapin upeissa tunturimaisemissa, jossa luonnon kauneus ja erinomaiset palvelut yhdistyvät täydelliseen pyöräilyelämykseen.

Niilanpää - sivakka helppo pyöräilyreitti

Pituus

13km

vaativuus

Helppo

nousumetrit

noin 100m

Tutustu Niilanpää-Sivakka -maastopyöräreittiin, joka tarjoaa 13 km:n mittaisen, helpon ja monipuolisen elämyksen kauniissa Lapin luonnossa. Tämä reitti sopii erinomaisesti aloittelijoille ja maastopyöräilyn ensikertalaisille, sillä sen tekninen haastavuus ja korkeuserot ovat maltillisia.

Reitin varrella pääset kokemaan vaihtelevat maisemat avotuntureista vanhoihin metsiin ja ajamaan niin sorapohjaisilla urilla kuin neulaspoluillakin. Nauti upeista näkymistä Kiilopään tunturikeskukselle ja Saariselän suuntaan puurajan yläpuolelta, ja anna itsesi ihastua vanhojen metsien rauhaan pitkän laskun aikana.

Matkan varrella voit pysähtyä Niilanpään vanhalla porokämpällä, joka toimii päivätupana tarjoten ulkotulipaikan, liiterin ja huussin. Reitti kulkee myös Sivakkaojan laavun kautta, jossa voit pitää tauon ja nauttia eväitä kauniissa ympäristössä.

Niilanpää-Sivakka -reitti on ihanteellinen tapa tutustua maastopyöräilyyn ja Lapin luontoon leppoisan, helposti saavutettavan reitin kautta. Koe kaunis tunturiluonto ja nauti helpon reitin tarjoamasta hauskuudesta ja rentoutumisesta pyörän selässä!

rautulampi maastopyöräilyreitti kokeneelle

Pituus

22km

vaativuus

Vaativa

nousumetrit

noin 500m

Tervetuloa kiehtovalle Rautulampi-maastopyöräreitille, joka tarjoaa 22 km upeita maisemia, hienoa polkuajoa ja ainutlaatuisia taukopaikkoja UKK-puiston klassikkoreitillä. Tämä vaativa reitti sopii kokeneille maastopyöräilijöille, jotka nauttivat haasteista ja korkeuseroista.

Reitin varrella pääset ihailemaan alueen huikeimpia maisemia ja kulkemaan kivikkoisilla tunturialueilla. Vaativat nousut ja laskut tekevät tästä reitistä erityisen jännittävän ja antoisan. Matkalla koet rautulammen uuden hienon päivä- ja autiotuvan sekä viehättävän Luulammen päivätuvan ja kahvilan.

Rautulammen päivätupa tarjoaa mukavan taukopaikan keskellä erämaata. Tuvan läheisyydessä on myös puro, josta voit täyttää vesipullon (omalla vastuulla). Nauti Luulammen päivätuvan tunnelmallisesta Erämaakahvilasta, joka tarjoaa mahtavan taukopaikan retkelle. Täällä voit tutustua muinaiseen asuinpaikkaan, lähteeseen ja ulkotulipaikkaan sekä viihtyisään tulistelukotaan.

Reitti kiertää Kiilopää-tunturin ympäri vaihtelevilla poluilla, tarjoten hienoa polkuajoa ja monipuolisia maisemia. Alueen korkeimmalta tunturilta Sokostilta aina Nattasiin asti siintävät näkymät saavat varmasti pysähtymään ja ihastelemaan luonnon kauneutta.

Rautulampi-maastopyöräreitti on upea kokemus niille, jotka rakastavat haastavia polkuja ja huikeita tunturimaisemia. Valmistaudu nauttimaan erinomaisesta pyöräilystä, unohtumattomista taukopaikoista ja alueen kauneimmista näkymistä tämän vaativan reitin varrella.

 

Valmistautuminen Kiilopään reiteille

Valmistautuminen Kiilopään maastopyöräreiteille vaatii muutaman tärkeän seikan huomioimista, jotta pyöräilyretkestä tulee nautinnollinen ja turvallinen kokemus.

 1. Sään tarkistaminen: Tutustu sääennusteeseen ennen retkeä ja varaudu muuttuviin olosuhteisiin. Lapissa sää voi vaihdella nopeasti, joten on hyvä olla valmis sateeseen, tuuleen ja auringonpaisteeseen.

 2. Reitin valinta: Valitse itsellesi sopiva reitti ottaen huomioon kokemuksesi, kuntoni ja retken keston. Tutustu reittikarttaan ja merkintöihin etukäteen, jotta tiedät mihin suuntaan lähdet.

 3. Varusteet: Valitse mukavat ja säänmukaiset vaatteet. Käytä kerrospukeutumista, jotta voit säätää vaatetusta olosuhteiden mukaan. Muista kypärä, ajolasit ja käsineet. Varmista, että pyörässäsi on toimivat jarrut, renkaissa riittävästi ilmaa ja vaihteet toimivat moitteettomasti.

 4. Eväät ja juoma: Pakkaa mukaan riittävästi vettä ja energiapitoisia eväitä, kuten pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai energiapatukoita. Muista myös taukopaikat, joissa voit täyttää vesivarastot ja levätä.
 5. Ensiapu ja turvallisuus: Ota mukaan ensiapupakkaus, joka sisältää laastareita, haavanpuhdistusaineita ja muita perustarvikkeita. Tarkista myös, että puhelin toimii alueella ja lataa tarvittaessa kartta- ja paikannussovellukset.

 6. Työkalut ja pyörän huolto: Ota mukaan perustyökalut, pumppu sekä vararengas ja opettele tekemään pyörään peruskorjaukset kuten renkaan vaihto.

Älä lähde huonolla pyörällä maastoon hikoilemaan, vuokraa meiltä laatupyörä ja voit keskittyä nauttimaan kauniista maisemista!

Reittietiketti – Respect the trail!

 1. Kunnioita muita käyttäjiä: Muista, että maastossa liikkuu myös muita ihmisiä, kuten kävelijöitä ja juoksijoita. Pidä nopeutesi hallinnassa ja ole valmis hidastamaan tai pysähtymään tarvittaessa.

 2. Älä roskaa: Pidä huoli, että kaikki roskat ja jätteet kuljetetaan pois reitiltä. Jätä luonto sellaiseksi kuin se oli saapuessasi.

 3. Pysy merkityillä reiteillä kansallispuistossa!: Kansallispuistossa ajaminen on sallittu vain maastoon merkatuille reiteillä! Suosi merkittyjä reittejä myös kansallispuiston ulkopuolella ja pysy poluilla. Älä aja ristiin rastiin herkkien luontoalueiden läpi, jotta ne säilyvät kaikkien iloksi.

 4. Anna tilaa: Jos ohitat muita maastopyöräilijöitä tai muita ulkoilijoita, tee se harkiten ja turvallisesti. Anna riittävästi tilaa ja varoita ääneen tai soita kelloa.

 5. Yhteistyö on voimaa: Auta muita reitin käyttäjiä tarvittaessa ja ole valmis jakamaan neuvoja ja apua.

 6. Suunnittele reittisi: Tutustu etukäteen reittiin ja varmista, että se sopii taitotasollesi. Ilmoita jollekin reitistäsi ja arvioidusta paluuajasta.

 7. Varaudu sääolosuhteisiin: Tarkista sääennuste ennen lähtöä ja varustaudu sen mukaisesti.

 8. Huolla pyöräsi: Tarkista pyöräsi kunto ennen lähtöä ja tee tarvittavat huoltotoimenpiteet. Näin varmistat turvallisen ja nautinnollisen pyöräilykokemuksen.

 9. Käytä kypärää: Turvallisuus ensin! Muista aina käyttää kypärää maastopyöräillessä.

 10. Nauti luonnosta: Muista, että maastopyöräily on myös luonnossa liikkumista. Pysähdy välillä nauttimaan maisemista ja hengittämään raitista ilmaa.

Pyörää tai opastusta vailla Saariselällä?

Hyödyllisiä poimintoja blogista

Anna meille palautetta reiteistä

Kuulemme mielellämme mielipiteenne reiteistä ja niiden kunnosta! Laita meille palaute tulemaan alla olevalla lomakkeella.