Mitä tehdä Rovaniemellä? – Lue parhaat vinkit

Mitä tehdä Rovaniemellä?

Rovaniemi on kaupunki, joka hurmaa vierailijansa vuodenajasta riippumatta. Se kätkee sisälleen upeita ja taianomaisia kohteita, laajan valikoiman ravintoloita ja aktiviteetteja, mutta mahdollistaa myös Lappiin tutustumisen vaivattomasti keskeisen sijaintinsa ansiosta. 

Lue, mitä tehdä Rovaniemellä, ja saat parhaat vinkit seuraavaan Rovaniemen vierailuusi!

Tämä artikkeli käsittelee seuraavia aiheita:

  • Mitä tehdä Rovaniemellä talvella
  • Revontuliretki Rovaniemellä
  • Rovaniemi kesällä – 5 syytä matkustaa Rovaniemelle kesällä
  • Rovaniemen paras matkakumppani – Roll Outdoors
mitä tehdä rovaniemellä

Mitä tehdä Rovaniemellä – Rovaniemi talvella

Talvella Rovaniemi tunnetaan erityisesti Joulupukin kotikaupunkina. Sinun ei tarvitse olla lapsi nauttiaksesi vierailusta Joulupukin virallisessa asuinpaikassa, sillä joulumielestä pääse aidosti nauttimaan koko perheen voimin Joulupukin Pajakylässä. Voit tavata Joulupukin henkilökohtaisesti, lähettää postikortteja ainutlaatuisella postileimalla, tehdä joululahjahankintoja, tai vain ihailla upeaa joulun tunnelmaa, joka ympäröi koko aluetta.

Rovaniemellä pääset tietysti peuhaamaan husky-pentujen kanssa tai ihailemaan rauhallisia poroja lähietäisyydeltä. Molempien eläinten kyytiin on mahdollista päästä myös ajelulle reessä porontaljan alla lämmitellen. 

Talviaktiviteetteja rakastavalle Rovaniemi on täydellinen matkakohde. Ounasvaaran hiihtokeskuksessa pääset hiihtämään ja laskettelemaan, ja kuvankauniita vaellusreittejä löydät Ounasvaaran lisäksi vain muutamien kilometrien päästä Rovaniemen keskustasta. 

Lue kaikki hiihtämisestä ja laskettelusta Rovaniemellä >>

Jos vaeltaminen jalkaisin ei kuulosta ihanteelliselta, helppo tapa tutustua Rovaniemen mahdollisuuksiin ja upeaan luontoon, on vuokrata talvisiakin polkuja helposti taittava läskipyörä

Lue parhaat vinkit Rovaniemen maastopyöräilyyn talvella >>

Revontuliretki Rovaniemellä

Rovaniemi sijaitsee täydellisellä paikalla revontulien bongailuun. Paras aika revontulien näkemiseen on syksystä kevääseen, eli talven pyöräretki on lähes varma keino päästä nauttimaan revontulien tanssista. 

Lue, miten nähdä revontulet Rovaniemellä >>

Jos omatoiminen pyöräretkeily vieraassa maastossa ja kylmässä talvi-illassa tuntuu turhan suurelta harppaukselta, kannattaa sinun tutustua opastettuihin pyöräretkiimme. Kun kokenut opas auttaa sinua reitin, ajankohdan ja pyörän valinnassa, sinun ei tarvitse kuin pukeutua lämpimästi ja pakata lemppari retkieväät reppuusi. Opastettuja pyöräretkiä löytyy jokaiseen taitotasoon ja eri kokoisille ryhmille.

Rovaniemi kesällä – 5 syytä matkustaa Rovaniemelle kesällä

Monelle Lapin ja Rovaniemen talviset mahdollisuudet ovat jo tulleet tutuksi, mutta Rovaniemeltä löytyy paljon vaihtoehtoja myös kesälomaa viettävälle.

Kokosimme yhteen viisi hyvää syytä matkustaa Rovaniemelle talvikauden ulkopuolella.

1. Rovaniemi on Lapin majoitusten ykkönen

Kaipaat sitten rauhallista mökkimajoitusta, luksustason hotellia tai uniikkia lasi-iglua, Rovaniemeltä löytyy sopiva majoitus juuri sinulle. Paikallisten rakastaman Ounasvaaran alueella sijaitsee hotelli, Santasportin sporttihotelli, kaksi mökkikylää ja lukuisia muita majhoitusvaihtoehtoja. Rovaniemen keskustassa puolestaan on kattava valikoima erikokoisia ja tasoisia majoitusvaihtoehtoja.

2. Aktiviteetteja vuoden ympäri

Vaikka Rovaniemi onkin talviurheilun paratiisi, on kesäinen kaupunki täynnä sekä sisä- että ulkoaktiviteetteja. Yöyttömästä yöstä voit nauttia maastopyöräilyn ja vaelluksien parissa, adrenaliinipiikin taas voit hakea esimerkiksi kesäkelkkaradalta tai koskenlaskua kokeilemalla, ja koko perheen tekemistä löydät muun muassa kylpylän, keilailun, golfin, kiipeilyn tai joogan muodossa. 

3. Kulttuurikokemuksia koko perheelle

Rovaniemen keskustaan mahtuu monta museo- ja kulttuurielämystä, joista suosituimmat lienevät Kulttuuritalo Korundi, Tiedekeskus Pilke ja museokeskus Arktikum. Kulttuuripassilla vierailet jokaisessa kohteessa edullisesti. 

Lisäksi kaupungista on lyhyt matka sen ulkopuolisiin kohteisiin, joissa pääsee tutustumaan saamelaiseen kulttuuriin ja Lapin historiaan, sekä nauttimaan autenttisesta Lappi-elämyksestä.

4. Lapin parhaat herkut lautaselle tarjoilee Rovaniemi

Vietät Rovaniemen reissusi sitten luontopoluilla nautiskellen, tai elokuvien ja keilailun parissa, lomalla hyvää ruokaa ei voi unohtaa!

Rovaniemen laajasta ravintolatarjonnasta löytyy perinteisiä Lapin makumaailmoja, mutta lisäksi tarjontaan mahtuu herkkuja kansainvälisempään makuun. Voit nauttia illallisen lasi-iglussa tai lumiravintolassa, sekä vaikuttaa ilmastonmuutokseen omalla lounasvalinnallasi, ja  À la carte -taidekonsepti tarjoaa sinulle uniikin mahdollisuuden ostaa ruoka-annoksesi inspiroiman taideteoksen.

5. Päiväretkien paratiisi

Keskeisen sijaintinsa ansiosta Rovaniemeltä on helppo matkustella päiväretkille sitä ympäröiviin kohteisiin. Voit vierailla Ranuan eläinpuistossa koko perheen voimin, tutustua Lapin luontoon vaelluksilla, tai kokeilla maastopyöräilyä Pyhä-Luoston kansallispuistossa

Lue myös: Mitä tehdä Lapissa ympäri vuoden?  >>

Rovaniemen paras matkakumppani – Roll Outdoors

Nyt kun Rovaniemen lukuisat mahdollisuudet ovat sinulle tuttuja, on aika suunnitella oma retkesi. Rovaniemelle pääset helposti lentäen tai junalla, ja meidän pyörävuokraamomme sijaitseekin aivan juna-aseman läheisyydessä. 

Voit vuokrata pyöräsi etukäteen verkossa ja noutaa sen pyörävuokraamoltamme Rovaniemelle saapuessasi.  Me Roll Outdoorsilla rakastamme maastopyöräilyä, ja haluamme tuottaa sinullekin upeita hetkiä suurella sydämellä ja isolla tunteella Rovaniemellä. Monipuolisesta ja laadukkaasta pyörävalikoimastamme autamme sinua valitsemaan tarpeitasi, kohdettasi ja osaamistasoasi vastaavan pyörän, sekä suunnittelemaan pyöräretkesi onnistuneesti. 

Opastetuilla retkillä ammattitaitoiset oppaamme huolehtivat sinusta ja parhaasta mahdollisesta elämyksestä alusta loppuun saakka, ja retki on sinulle huoleton. 

Tutustu Rovaniemen vuokraamon valikoimaan ja ole meihin yhteydessä kaikissa mahdollisissa kysymyksissä. 

Tehdään Rovaniemen reissustasi paras mahdollinen!