Revontulet Rovaniemi – Parhaat vinkit unelmiesi retkeen

Revontulet Rovaniemellä tanssivat aivan yhtä kauniisti taivaalla kuin Suomen pohjoisimmassa kolkassa. Revontulien näkeminen on monen ihmisen “bucket listilla”, ja Rovaniemi on täydellinen matkakohde niiden näkemiseen, sekä unohtumattoman Lappi-elämyksen kokemiseen.

Lue parhaat vinkit revontulien näkemiseen ja varmista onnistunut Rovaniemen reissu!

Tämä artikkeli käsittelee seuraavia aiheita:

 • Mitä revontulet ovat?
 • Revontuliennuste – Varmista elämys etukäteen
 • Milloin revontulet näkyvät?
 • Revontulet kesällä
 • Maastopyöräily talvella – Rovaniemi 
 • Rovaniemi revontuliretki –  5 vinkkiä onnistuneen pyöräretken suunnitteluun 
 • Pyörävuokraus Rovaniemi – Roll Outdoors on paras matkakumppaniRovaniemi revontuliretki

Mitä revontulet ovat?

Revontulet eli aurora borealis, ovat lähinnä Pohjoismaissa havaittava, upea luonnonilmiö, joita matkustetaan ihailemaan maailman toiselta puolelta asti. 

Revontulet tunnetaan kauniista väreistään, sillä ne valaisevat taivaan väriloistoon mm. vihreän, punaisen, sinisen ja purppuran värisinä, aaltomaisina kuvioina. 

Revontuliennuste – Varmista elämys etukäteen

Revontuliennusteet ovat loistava tapa selvittää revontulien mahdollisuus ja sijainti oman matkasi aikana. Revontulien näkyvyys ei ole aina taattu, ja siksi ennusteiden seuraaminen voi auttaa suunnittelemaan parhaan mahdollisen hetken ja sijainnin niiden näkemiseen.

Voit tutkia revontulien ennusteita esimerkiksi Ilmatieteen laitoksen sivuilta, tai ladata revontulien ennustesovelluksen matkapuhelimeesi. Mieti myös revontuli-retkesi ajankohtaa valaistuksen kannalta, sillä revontulet näkyvät parhaiten pimeässä ja kaukana kaupungin valoista.

Lue 5 vinkkiä revontuliretkeen Rovaniemellä >>

Milloin revontulet näkyvät?

Revontulien näkyvyys vaihtelee vuodenajan mukaan. Parhaat mahdollisuudet revontulien bongaamiseen Rovaniemellä ovat syyskuusta maaliskuuhun. Tämä aikaikkuna tarjoaa pitkät yöt ja pimeät tunnit, jotka ovat ihanteellisia revontulien tarkkailuun.

Talvi tarjoaa samalla mahdollisuuden yhdistää revontulien katselu muihin hienoihin aktiviteetteihin, kuten maastopyöräilyyn upeassa lumimaisemassa, lasketteluun, lumikenkäilyyn tai vaikka pilkkimiseen.

Me Roll Outdoorsilla järjestämme ohjattuja pyöräretkiä Rovaniemellä, joten voit halutessasi tehdä retkestäsi vaivatonta oppaamme avustuksella, tai vuokrata meiltä laadukkaan maastopyörän omatoimiselle retkellesi.  

Lue, mitä tehdä Lapissa talvella >>

Revontulet kesällä

Vaikka usein ajatellaankin, että revontulet näkyvät vain talvella, Lapissa niiden näkeminen on mahdollista keväällä ja syksyllä kun päivä ei ole vielä liian pitkä.. Yöttömän yön aikoihin, kesäkuusta elokuuhun, revontulia ei kuitenkaan voi nähdä edes pilvettömällä säällä.

Olitpa sitten suunnittelemassa matkaa talvella, syksyllä tai keväällä, revontulet Rovaniemellä ovat taatusti unohtumaton kokemus, ja Rovaniemeltä löytyy tekemistä ympäri vuoden. 

Roll outdoors retki luontoretki pyöräretki sähköpyöräretki maastopyöräretki valmistautuminen

Maastopyöräily talvella – Rovaniemi

Lapin upeaan luontoon on helppo päästä käsiksi Rovaniemeltä. Kaupunki itsessään tarjoaa jo hyvän valikoiman tekemistä, nähtävää ja herkullisia ravintoloita, mutta hyvän sijaintinsa ansiosta Rovaniemeltä on lisäksi helppo vierailla kaupungin ulkopuolisissa kohteissa.

Voit lähteä päiväretkelle luontoon tai nauttia kaupungin kulttuuritarjonnasta. Talvella aikaa voi kuluttaa laskettelun, husky-safarien, lumikenkäilyn tai hiihtämisen merkeissä, ja kesäisin kannattaa ihailla Ounasvaaran maisemia kesäkelkkaradan vauhdissa, patikoida ja nauttia ulkoilmasta vaikka golf-kentällä.

Lue, millainen matkakohde on Saariselkä kesällä >>

Maastopyöräily on vuodenajasta riippumatta loistava tapa liikkua, ja nähdä kaikki haluamasi nähtävyydet yhdellä reissulla. Jos jalan patikointi kyllästyttää, on maastopyörällä huomattavasti nopeampaa taittaa mutkikkaita polkuja ja kuoppaisia teitä.

Maastopyöräilyreittejä löytyy Lapista loputtomasti, ja Rovaniemellä parhaimmat reitit löytyvät Ounasvaaralta.  

Lue parhaat vinkit kotimaan maastopyöräilyyn >>

Rovaniemi revontuliretki – 5 vinkkiä onnistuneen pyöräretken suunnitteluun

Kokosimme yhteen 5 tärkeää vinkkiä, joiden avulla varmistat onnistuneen maastopyöräilyretken ja upean revontulielämyksen talvimaisemassa.

 1. Suunnittele retki hyvin:  Revontulet näkyvät parhaiten kaukana kaupunkivaloista ja mahdollisimman pimeällä alueella. Harkitse retkeilyä Rovaniemen ympäristössä, kuten kansallispuistoissa tai järven rannalla. Tutki ajoissa myös revontuli- ja sääennusteita.

   

 2. Varustaudu oikein: Etenkin talvella Lapin yöt ovat hyytävän kylmiä, ja vaikka pyöräillessä ei tarvitsisikaan palella, hikisen suorituksen jälkeen kylmyys iskee liian kevyen vaatetuksen läpi hyvin nopeasti. Varaa mukaan pyöräilykypärä ja otsalamppu, jonka avulla erotat reitit selkeästi pimeässäkin, ja varaa mukaan hyvät eväät!

   

 3. Ole kärsivällinen: Revontulet eivät aina näy heti, joten ole valmis odottamaan. Nauti tähtitaivaasta eväsrasian ääressä odottaessasi revontulia.

   

 4. Valitse oikeanlainen ja laadukas pyörä: Maastopyöriä löytyy moneen eri tarkoitukseen. Talvimaastoon parhaiten sopii fatbike, jonka polkeminen voi vaatia ensikertalaiselta harjoitusta ennen pitkälle retkelle lähtemistä. Ammattitaitoinen tiimimme auttaa mielellään sinua valitsemaan osaamistasoosi ja matkakohteeseesi sopivan pyörän.

   

 5. Valitse sopiva pyöräilyreitti: Rovaniemeltä löytyy mahtava valikoima maastopyöräilyreittejä jokaiseen taitotasoon. Tutustu reitteihin ja valitse sinulle sopiva, tai pyydä meitlä apua parhaan reitin valintaan. Jos epäröit lähteä omatoimisesti vieraaseen maastoon, on opastetun retken varaaminen hyvä idea!

Pyörävuokraus Rovaniemi – Roll Outdoors on paras matkakumppani

Kun haluat laadukkaan ja itsellesi täydellisesti sopivan maastopyörän, voit kääntyä puoleemme. Autamme vuosien ammattitaidolla sinua valitsemaan tarpeisiisi varmasti sopivan pyörän, Suomen parhaat maastopyöräilyreitit ja sujuvan pyörävuokrauksen. 

Voit vuokrata pyöräsi etukäteen netistä ja noutaa sen Rovaniemen toimipisteeltämme sinulle sopivana ajankohtana, tai vuokrata pyörän suoraan paikanpäältä. 

Jos haluaisit suunnitella oman, ohjatun pyöräretken itsellesi tai vaikka työyhteisöllesi, autamme mielellämme sinua suunnittelemaan jokaisen osallistujan taitotasoon, kokemukseen ja toiveisiin sopivan pyöräretken. 

Ole yhteydessä ja suunnittele unelmiesi retki jo tänään!