Saariselkä kesällä – maastopyöräilyn paratiisi

Saariselkä kesällä on yksi Lapin kauneimmista paikoista vierailla. Saariselkä on tunturijono ja erämaa-alue, joka sijaitsee Inarin, Savukosken ja Sodankylän kunnissa. Osittain Urho Kekkosen kansallispuistonkin alueelle ulottuva Saariselkä kuuluu luonnonsuojelualueeseen, ja sen voikin arvata jo ympärilleen katselemalla – Saariselän luonto on etenkin kesällä kuvankaunis. 

Tässä artikkelissa pääset tutustumaan kesäiseen Saariselkään. Nappaa parhaat vinkit Saariselällä vierailuun seuraavien otsikoiden alta:

  • Saariselkä kesällä – jokaiselle jotakin
  • Koe Saariselkä kesällä – pyöräile pitkin tunturia
  • Miksi valita fatbike Saariselän maastoihin?
  • Opastettu pyöräretki on täyden kympin kokemus
  • Roll Outdoors – Suomen parasta maastopyöräilyä

Saariselkä kesällä – Jokaiselle jotakin

Vaikka Saariselällä riittääkin tekemistä ja nähtävää ympäri vuoden, kesäisin se on entistä monipuolisempi matkailukohde. Saariselkä tarjoaa kesällä ainutlaatuisia mahdollisuuksia nauttia Lapin kauniista luonnosta ja ulkoilusta monipuolisesti. 

Vaellus ja patikointi ovat erinomaisia tapoja kokea Lapin ainutlaatuinen luonto. Saariselän ympäristö tarjoaa lukuisia merkittyjä reittejä, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille vaeltajille. Voit tehdä lyhyempiä päiväretkiä tai pidempiä vaelluksia ja yöpyä upean luonnon keskellä. Valitsit sitten pidemmän tai lyhyemmän vaellusreitin, pääset joka tapauksessa nauttimaan Saariselän kauniista tunturiluonnosta.

Jännitystä kaipaaville on tarjolla muun muassa koskenlaskua Ivalojoen virtaavassa koskessa ja golfaajat voivat kokeilla taitojaan Saariselän golf-kentällä, ympäröivää luontoa samalla ihaillen. Saaariselältä todella löytyy kesällä jokaiselle jotakin, aina kalastuksesta melontaan ja marjastuksesta porotilavierailuun!

Parasta tekemistä Saariselällä kesällä – lähde pyöräilemään pitkin tuntureita

Jos jalan patikointi ei ole sinun suosikkiaktiviteettisi, Saariselkään voi kesäisin tutustua myös pyöräillen. Nykyään myös Urho Kekkosen kansallispuistossa on tarjolla useita merkittyjä maastopyöräreittejä, joten jalkaisin vaelluksen sijaan voit vaeltaa pyörällä. Kesäisin Saariselällä järjestetään myös useita tapahtumia, joiden ympärille voit matkasi ajoittaa.

Avotunturissa pyöräily on uskomaton elämys, mutta kaupunkipyörällä tunturiin ei kuitenkaan ole asiaa. Jotta vaikeammassa ja epätasaisessa maastossa pääsee etenemään ongelmitta, sähköinen tai lihaskäyttöinen läskipyörä eli fatbike on paras valinta. Olemmekin koonneet tänne 10 vinkkiä, joiden avulla voit nauttia maastopyöräilystä Lapissa

Paitsi että laadukas läskipyörä mahdollistaa haastavammassakin maastossa pyöräilyn, on sillä myös helppo liikkua aktiviteetista toiseen. Matka kalaan tai porotilalle taittuu kätevästi ja nopeasti hyötyliikkuen ja luonnosta pääsee nauttimaan aivan eri tavalla kuin auton ikkunasta. Saariselkää ei turhaan sanota maastopyöräilyn paratiisiksi, sillä tunturimaisemat tarjoavat mitä upeampia maastopyöräilyreittejä.

maastopyörä sähköpyörä läskipyörä sähköläskipyörä vuokraamo pyörävuokraamo mitä tehdä lapissa tunturi avotunturi retki retkeily

Miksi valita fatbike Saariselän maastoihin?

Fatbike eli läskipyörä eroaa tavallisesta kaupunkipyörästä huomattavasti. Sillä ei kannata lähteä ajamaan kaupungissa, sillä fatbike on paljon raskaampi polkea kuin tavallinen pyörä ja sillä pysähtyminen sekä liikkeellelähtö on myös hankalampaa. Fatbikeja on sekä sähköisiä että lihaskäyttöisiä, joten polkemisen raskaus vaihtelee ominaisuuksista riippuen jonkin verran.

Tutustu fatbiken ja sähköfatbiken ominaisuuksiin sekä etuihin ja haittapuoliin lisää täällä >>

Fatbike tai sähköfatbike on loistava valinta Saariselän maastoihin kesällä:

Monipuolinen maasto: Saariselän alueella on monenlaisia maastoja, kuten metsäpolkuja, hiekkateitä, soita ja kallioita. Fatbiken leveät renkaat tarjoavat erinomaisen pidon ja vakauden näissä erilaisissa olosuhteissa, mikä tekee siitä ihanteellisen pyörän alueen monipuolisiin reitteihin.

Mukavuus: Fatbiken isot ja pehmeät renkaat vaimentavat tehokkaasti tärinää ja iskuja, mikä lisää ajomukavuutta erityisesti epätasaisissa maastoissa. Tämä voi tehdä ajelusta nautinnollisempaa ja vähemmän rasittavaa pidemmillä matkoilla.

Haastavat reitit: Saariselällä on tarjolla sekä helppoja että haastavia maastopyöräreittejä, ja fatbike sopii hyvin molempiin. Sen erinomainen pito ja vakaus auttavat selviytymään teknisistä osuuksista ja jyrkistä nousuista.

Soiden ylitys: Saariselän alueella on myös soita, joiden ylittäminen voi olla haastavaa tavallisella maastopyörällä. Fatbiken leveät renkaat jakavat painon laajemmalle alueelle, mikä vähentää uppoamista pehmeässä maastossa ja helpottaa soita ylittäessä.

Opastettu pyöräretki Saariselällä on täyden kympin kokemus

Jos ajatus vieraalla reitillä pyöräilystä ei tunnu mukavalta tai haluat varmistaa saavasi kaiken irti pyöräretkestä, Roll Outdoorsin opastetut pyöräretket Saariselällä ovat sinua varten! Ammattilaisoppaan kanssa nautit yksityisestä opastuksesta, vietät tyhy-päivää tai järjestät vaikka polttarit. Saariselkä kesällä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja opastetuille retkille ja järjestämme pyöräretket aina jokaiselle osallistujalle ja jokaiseen tilaisuuteen sopivaksi.

Tiesithän, että järjestämme Saariselällä myös tyhypäiviä? Lähde maastopyöräilemään yhdessä työkavereidesi ja ammattitaitoisen oppaamme kanssa. Tyhypäivä sopii kaikenlaisille työporukoille. Maastopyöräilytaustaa ei tarvitse olla, vaan tyhypäivät on suunnattu nimenomaan kaikentasoisille ja -kuntoisille henkilöille. Meiltä saatte laadukkaat pyörät ja kypärät käyttöönne. Lue lisää tyhypäivästä Saariselällä >>

Roll Outdoors – Suomen parasta maastopyöräilyä

Roll Outdoorsilta saat vuokrattua laadukkaat fatbiket, maastopyörät tai sähköpyörät ammattitaitoisen henkilökuntamme opastuksella. Meiltä löytyy pyöriä jokaiseen tarpeeseen

Jos suuntanasi on Saariselkä kesällä, pyöränvuokraus onnistuu helposti ja nopeasti nettisivuiltamme, puhelimitse, sähköpostitse tai tulemalla paikan päälle vuokraamoon. Pyörän voit noutaa valitsemanasi ajankohtana suoraan Saariselältä, Kiilopään vuokraamoltamme.  

Roll Outdoors on oikea paikka ottaa askel uuteen ja koukuttavaan harrastukseen: maastopyöräilyyn Saariselän upeissa ja ikimuistoisissa maisemissa. Me olemme apunasi matkallasi maastopyöräilyn syvään päätyyn. Tarvitset sitten apua oikeanlaisen pyörän valintaan, vinkkejä reitteihin tai täysin opastetun pyöräretken, olemme mukanasi alusta loppuun saakka! Tutustu lisää Roll Outdoorsin opastettuihin pyöräretkiin.

Ota yhteyttä ja varmista ikimuistonen pyöräretkesi.