Maastopyöräilyreitit – Parhaat vinkit kotimaan pyöräilyyn

Maastopyöräilyreitit ympäri Suomen tarjoilevat monipuolisia pyöräilymahdollisuuksia eri tasoisille harrastajille. Olit sitten ensikertaa maastopyörän selässä tai jo kokenut lajin konkari, kotimaan maastopyöräilyreiteistä löytyy varmasti sinulle sopiva.

Lue parhaat vinkit maastopyöräilyreitteihin ympäri Suomen ja vuokraa Roll Outdoorsilta huippulaadukas maastopyörä tai fatbike – sähköllä tai ilman – tekemään pyöräretkestäsi entistä mukavampi ja nautittavampi!

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Maastopyöräilyreitit tutuksi
  • Maastopyöräilyreittien merkinnät ja vaikeustaso
  • Missä voi pyöräillä?
  • Maastopyöräilyreitit Rovaniemi
  • Maastopyöräilyreitit Saariselkä-Kiilopää
  • Maastopyöräilyreitit Helsinki
  • Paras kumppani maastopyöräilyyn – Roll Outdoors

 

Maastopyöräilyreitit tutuksi omatoimisesti tai ohjatusti

Maastopyöräily on suosittu harrastus, joka tarjoaa mahdollisuuden ihailla maisemia, liikkua ja taittaa matkaa haastavammassakin maastossa. Maastopyöräilyreitit voivat olla erilaisia metsäpolkuja, vuoristomaisemia tai kaupunkiympäristössä kulkevia pyöräreittejä.

Maastopyöräilyreiteillä voi harrastaa pyöräilyä omatoimisesti tai osallistua opastetuille pyöräretkille, joissa asiantuntijat johdattavat osallistujat parhaille poluille, varmistavat tasollesi sopivan reitin ja auttavat pyöräilytekniikan hiomisessa.

Maastopyöräily on hauska idea myös työpaikan tyhy-päiville (tsekkaa tyhypäivät Helsingissä, Rovaniemellä ja Saariselällä) tai vaikka polttareille!

Maastopyöräilyreittien merkinnät ja vaikeustasot

Maastopyöräilyreitit on usein merkitty maastossa, jotta pyöräilijät löytävät oikean reitin helposti.

Merkintöjen avulla pyöräilijät voivat seurata reittiä ja välttää eksymisen. Yleisimmin käytössä olevat merkinnät ovat värilliset nuolet tai ympyrät, jotka osoittavat oikeaan suuntaan.

Vaikeustason merkintöjä käytetään myös reiteillä, jotta pyöräilijät voivat valita sopivan reitin taitotasolleen. Jotta reittejä on helppo seurata, kannattaa huolehtia säänmukaisesta varustuksesta, kuten aurinko- tai suojalaseista ja ajovalosta tai otsalampusta, jonka avulla merkit eivät jää huomaamatta pimeälläkään säällä.

Lue parhaat vinkit onnistuneeseen maastopyöräilyyn >>

Saariselkä kiilopää sähköpyörävuokraamo pyörävuokraamo läskipyörävuokraamo sähköpyörä maastopyörä läskipyörä

Maastopyöräilyreitit – Missä voi pyöräillä?

Luontoympäristössä pyöräily on jokaisenoikeus. Siellä missä saa kävellä, myös pyöräily on sallittua, eikä sitä ilman perusteita voi kieltää. Luonnonsuojelualueilla jokaisenoikeudet eivät ole kuitenkaan sellaisenaan voimassa. Suojelualueilla liikkumista voidaan rajoittaa ja esimerkiksi kansallispuistoissa pyöräily on yleensä sallittu vain merkitillä reiteillä. 

Lisäksi kannattaa pitää mielessä, että maastopyöräilyreitti on yhteinen ja luonto kuuluu kaikille. Ota muut huomioon ja ole kohtelias. Huolehdi myös, että nopeus pysyy maltillisena ja pystyt tarvittaessa väistämään muita.

Vaikka pyöräily ei olekaan aina tiettyyn reittiin rajoitettua, pysy siitä huolimatta aina olemassa olevilla poluilla ja reiteillä ja vältä esimerkiksi lätäköiden väistämistä, jotta et levennä reittiä. Kunnioittamalla luontoa, reitin ylläpitäjää ja maanomistajia varmistat, että harrastuksesi voi jatkua tulevaisuudessakin, eikä pyöräily kuluta luontoa turhaan.

 

Maastopyöräilyreitit Rovaniemi - Lumoavaa luontoa poluilla

Rovaniemi on oikea pyöräilyparatiisi kaupungin ympärillä. Se tarjoaa upeita maastopyöräilymahdollisuuksia kauniissa pohjoisessa maisemassa ympäri vuoden. Rovaniemi on suosittu lomakohde, josta on helppo löytää paljon tekemistä koko perheelle. Ei ole ihme, että Lapin kauniista luonnosta löytyy laaja valikoima erilaisia maastopyöräilyreittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pyöräilijöille.

Rovaniemellä voi tutustua esimerkiksi Ounasvaaran maastopyöräreitteihin, jotka tarjoavat haastetta ja upeita näkymiä kaupungin ylle. Ounasvaaran hiihtokeskus tarjoaa kesäisin loistavia maastopyöräreittejä sekä lukuisia muita aktiviteetteja, kuten köysirataa, melontaa ja golfia keskellä Lapin yötöntä yötä.

Rovaniemeltä löytyy monia upeita retkikohteita, joihin matka taittuu maastopyörän selässä mukavasti. Könkäiden polku sekä Santavaaran päällä, noin 7,5 kilometriä Rovaniemen keskustasta komeileva Kuninkaanlaavu ovat näkemisen arvoisia.

Rovaniemi on loistava kohde myös revontulien bongaamiseen muun luonnosta nauttimisen ohella.
Lue 5 vinkkiä, miten näet revontulet Rovaniemellä >>

Lomareissusta Rovaniemelle nauttii koko perhe, sillä kaupungilla on paljon tarjottavaa, ja autolla matkustavan on helppo vierailla kaupungin ulkopuolellakin sijaitsevilla nähtävyyksillä.

Saariselkä–Kiilopään maastopyöräilyreitit – Tunturimaisemia ja vaelluspolkuja

Saariselällä riittää tekemistä ja nähtävää ympäri vuoden, ja alueella on myös lukuisia maastopyöräilyreittejä, jotka kulkevat tunturimaisemissa ja metsäpoluilla.

Alueella voi tutustua Kiilopään luontokeskuksen tarjoamiin pyöräilyreitteihin, jotka kulkevat upeissa maisemissa sekä tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä nauttimaan Lapin luonnosta.

Saariselän maastopyöräilyreitit  kulkevat kiehtovien erämaamaisemien halki, lumoavien tuntureiden ja vihreiden metsien keskellä. Tuntureiden harjanteilla pääset nauttimaan upeista, kauas ulottuvista näkymistä ja raikkaasta pohjoisen ilmasta. Tunturiluonnon keskellä voit kohdata myös paikallista eläimistöä, kuten poroja ja arktisia lintulajeja.

Urho Kekkosen kansallispuistossa on tarjolla useita merkittyjä maastopyöräreittejä, joiden varrella ei upeista maisemista ole pulaa.

Maastopyöräretki Kiilopäältä Iisakkipäälle ja takaisin tarjoaa 29 kilometrin verran sykähdyttäviä maisemia tunturiluonnossa. Tällä keskivaativalla, mutta palkitsevalla reitillä pääset nauttimaan upeista tunturimaisemista, reilusta noususta ja laskusta sekä monipuolisista palveluista matkan varrella.

Saariselkä-Kiilopää -alueen maastopyöräreitit ovat hyvin opastettuja, ja taukopaikkoja on tarjolla runsaasti. Pyöräilyretken voi yhdistää myös esimerkiksi patikointiin, joten aktiviteetteja riittää varmasti jokaiseen makuun.

 

maastopyöräreitti läskipyöräreitti sähköpyöräreitti ulkoilureitti

Maastopyöräilyreitit Helsingissä - Keskustan vilinää ja luonnonläheisyyttä

Helsinki ei välttämättä ole ensimmäinen kaupunki, joka tulee mieleen maastopyöräilystä haaveilevalle. Helsinki kuitenkin yhdistää ainutlaatuisella tavalla keskustan vilinän ja luonnonläheisyyden. Siellä voit pyöräillä esimerkiksi metsien maastopyöräreiteillä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin lähiympäristöön.

Helsingin Keskuspuiston maastopyöräilyreitti on suosittu reitti, joka on pituudeltaan noin 16 km Laaksosta Haltialaan asti. Linjaukset on pyritty tekemään siten, että reitti on turvallinen ja aloittelijankin ajettavissa, mutta kuitenkin niin, että kokeneemmatkin kuskit saavat reitistä hauskuutta irti. Keskuspuistossa maastopyöräilemään pääsee lumettomina aikoina, joten reitti sopii loistavasti kesäisen Helsinki-reissun yhteyteen.

Lue, mitä tekemistä Helsingistä löytyy >>

Roll Outdoors – Paras kumppani maastopyöräilyyn

Maastopyöräilyreitit tarjoavat upeita mahdollisuuksia nauttia luonnosta, liikkua ja viettää aikaa yhdessä ystävän kanssa. Kun suunnittelet maastopyöräilyä Helsingissä, Rovaniemellä tai Saariselällä, Roll Outdoors on paras valinta matkalle mukaan.

Meiltä vuokraat vaivattomasti huippulaadukkaan ja hyvin huolletun maastopyörän oman aikataulusi mukaan kaikissa edellä mainituissa kaupungeissa. Voit ottaa meidät mukaan myös varaamalla ohjatun pyöräretken tai ostamalla meiltä laadukkaan, käytetyn pyörän tulevia reissujasi varten.

Ota meihin yhteyttä ja varmista vaivaton, sujuva ja turvallinen pyöräilyreissu Roll Outdoorsin avulla!