hiihto rovaniemi - Hiihtäminen ja Laskettelu Rovaniemellä

Rovaniemi, Lapin sydämessä sijaitseva kaupunki, on paljon muutakin kuin vain joulupukin virallinen koti. Se on talviurheilun mekka, joka tarjoaa lumoavia elämyksiä sekä paikallisille että matkailijoille. Rovaniemen lumiset maisemat ja pohjoinen sijainti tekevät siitä ihanteellisen paikan sekä perinteisen hiihdon että laskettelun ystäville. Mutta Rovaniemen talvi ei rajoitu vain näihin lajeihin. Tässä artikkelissa syvennymme monipuolisiin talviaktiviteetteihin, joita Rovaniemi tarjoaa.

Tässä artikkelissa käsitellään:

  • Rovaniemen hiihtomahdollisuuksia Ounasvaaralla ja sen ympäristössä
  • Rovaniemen laskettelumahdollisuuksia Ounasvaaran hiihtokeskuksessa.
  • Talvipyöräilyn trendiä ja fatbike-vuokrauksen mahdollisuuksia Rovaniemellä.
  • Lumikengät ja liukulumikengät talvisena liikkumisvälineenä.
  • Moottorikelkkailua Rovaniemen lumoavissa maisemissa.

Hiihto - Rovaniemi

Hiihtoladut kiemurtelevat kauniissa lappilaisessa maisemassa Ounasvaaralla ja laajemmin koko Rovaniemellä. Joskus matkalla voit törmätä poroihin tai nauttia lumisista metsistä. Jos et ole kokenut hiihtäjä, alueen monipuoliset hiihtokoulut opastavat ja auttavat sinua alkuun. Revontulten alla hiihtäminen on kokemus, joka jää mieleen ikuisiksi ajoiksi. Voit myös osallistua opastetulle hiihtoretkelle. Katso luotettujen kumppaniemme tarjonta TÄSTÄ.

Laskettelu - Rovaniemi

Ounasvaaran hiihtokeskus, vain lyhyen matkan päässä Rovaniemen keskustasta, on laskettelijan unelma. Sieltä löydät rinteitä kaikille taitotasoisille, suksivuokraamoja ja koulutusta aloittelijoille. Rinteiden lomassa sijaitsevat lumiset mäntyjen siimekset tarjoavat maagisen laskettelukokemuksen. Hiihtokeskuksen nettisivuille pääset tästä: https://ounasvaara.fi/

Uusi talviaktiviteetti Rovaniemellä - Talvipyöräily sähköavusteisilla läskipyörillä

Talvipyöräily sähköavusteisilla fätbikeillä on nostanut suosiotaan rajusti viime vuosina, ja Rovaniemi on yksi parhaista paikoista kokeilla tätä uutta trendiä. Fatbiket, joilla on paksut, leveät renkaat, ovat suunniteltu erityisesti lumisille ja jäisille poluille. Tarjoamme fatbike-vuokrausta sekä opastettuja retkiä kaiken tasoisille kuskeille.

Rovaniemen talvipyöräilyreitit tarjoaa haastetta ja nautintoa, olitpa sitten kokenut polkupyöräilijä tai ensikertalainen. Ja mikä parasta, pyöräily on ympäristöystävällinen tapa tutustua Rovaniemen maisemiin.

Uusi näkökulma hiihtoon - Lumikengät ja liukulumikengät

Liukulumikengät ja lumikengät ovat molemmat erinomaisia välineitä talviseen luontoon liikkumiseen. Liukulumikengät yhdistävät hiihtosuksen ja lumikengän parhaat puolet, mahdollistaen tehokkaamman etenemisen pehmeässä lumessa ja tarjoten samalla liukua kovemmilla alustoilla. Mikäli latuhiihto ei kuulosta sinulle houkuttelevalta, kannattaa ehdottomasti harkita lumikenkien tai liukulumikenkien kokeilemista! Ne soveltuvat erityisen hyvin vaihtelevaan maastoon, jossa voi olla sekä ylä- että alamäkiä. Perinteiset lumikengät puolestaan ovat ihanteellisia syvän lumen kävelyyn, sillä ne jakavat käyttäjän painon laajemmalle alueelle estäen uppoamisen lumeen. Lumikengät ovat helppokäyttöisiä ja niiden avulla voit tutkia lumisia metsiä ja tuntureita ilman hiihtotaitoja. Molemmat välineet tarjoavat upean mahdollisuuden nauttia talvisesta luonnosta ja sen rauhasta. 

Vuokraa lumikengät, liukulumikengät tai  löydä sinulle sopiva retki ja lähde mukaan luotettujen kumppaniemme lumikenkäretkelle meidän luotettujen kumppaniemme sivulta.

perinteinen aktiviteetti - Moottorikelkkasafari Rovaniemellä

Moottorikelkkailu on toinen suosittu talviaktiviteetti Rovaniemellä. Jos moottorin pärinä ja pakokaasun katku on mieleesi,  moottorikelkkailu on sinua varten! Se on jännittävä tapa nähdä enemmän lyhyessä ajassa Lapin luonnosta. Moottorikelkkasafareita järjestetään Rovaniemellä paljon mm. Kemi- ja Ounasjoen jäälle, joka soveltuu loistavasti isompien ryhmien retkille tasaisuutensa ja helppoutensa johdosta.

Tästä parhaita kokemuksia luotetuilta kumppaneiltamme

Yhteenveto

Rovaniemi on todellinen talviurheilijan unelmapaikka. Olitpa sitten hiihdon, laskettelun, talvipyöräilyn tai moottorikelkkailun ystävä, Rovaniemi tarjoaa jokaiselle jotakin. Se on paikka, joka yhdistää perinteisen ja modernin, ja jokainen päivä tuo mukanaan uuden seikkailun. Pakkaa siis laukkusi, ota suksesi tai pyöräsi ja lähde kokemaan Rovaniemen lumoava talvi!