Tekemistä Lapissa – Parhaat vinkit kaikkiin vuodenaikoihin

Mitä tekemistä Lapissa on? 

Lappi on tunnettu etenkin kuvankauniista talvestaan ja taianomaisista yöttömistä öistään. Monelle Lappi näyttäytyykin talven ihmemaana, jossa joulua juhlitaan vuoden ympäri. Lapista löytyy kuitenkin tekemistä ympäri vuoden, eikä upea luonto jätä ketään kylmäksi.

Lue, parhaat vinkit Lapin matkailuun, ja aloita seuraavan reissusi suunnittelu jo tänään!

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Tekemistä Lapissa – Parhaat nähtävyydet
  • Lapin parhaat aktiviteetit talvella
  • Lapin parhaat aktiviteetit kesällä
  • Maastopyöräily Lapissa
  • Pyörän vuokraus Lapissa
  • Lapin paras matkaseura – Roll Outdoors

Tekemistä Lapissa – Parhaat nähtävyydet

Lapin parhaita nähtävyyksiä on vaikea valita, sillä tarjonta on laaja ja monipuolinen. Ympäri vuoden on tarjolla monenlaista tapahtumaa musiikkifestivaaleista urheilutapahtumiin ja lavatansseista Pohjois-Suomen suurimpaan moottoripyörätapahtumaan.

Inarissa sijaitsee Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida, jossa pääset oppimaan Lapin ja saamelaisten kulttuurista ja historiasta. Kolttasaamelaiseen elämäntapaan pääset taas kurkistamaan Kolttien perinnetalossa, joka sijaitsee Sevettijärvellä. 

Saamelaiskulttuuria ja Lapin luontoa yhdistelee myös Tunturi-Lapin luontokeskus Enontekiöllä, jossa pääsee kätevästi nauttimaan muistakin upeista nähtävyyksistä.

Rovaniemen nähtävyydet

Rovaniemen melko pieneen keskustaan mahtuu paljon nähtävää. Vierailun arvoisia kohteita ovat muun muassa Arktikum, tiedekeskus Pilke, Euroviisu-voittajan mukaan nimetty Lordin aukio, näyttävä Jätkänkynttilä, Kulttuuritalo Korundi ja Rovaniemen taidemuseo.

Rovaniemeltä löytyy kattava valikoima herkullisia ravintoloita ja hienoja hotelleja ja kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä myös kaupungin ulkopuolisiin nähtävyyksiin, kuten Könkäiden polulle, Kuninkaanlaavulle, Pyhä-luoston Kansallispuistoon tai Sukulanrakan valtavia hiidenkirnuja ihailemaan.

Tekemistä Lapissa – Parhaat aktiviteetit talvella

Kuten sanottu, Lapin talvi on upea elämys, eikä Lapin kiireisin sesonki turhaan kohdistu juuri talviaikaan. Revontulet, kristallinkirkas lumi, luonnossa liikkuvat eläimet ja satumainen tunnelma tekevät Lapin matkasta unohtumattoman elämyksen.

Suomalaisille talven yksi suosituimpia aktiviteetteja on laskettelu, jota pääsee Lapissa harrastamaan kansainvälisestikin tunnetuissa hiihto- ja laskettelukeskuksissa, kuten Levillä, Rukalla, Saariselällä, Iso-Syötteellä ja Ylläksellä.

Laskettelun lisäksi murtomaahiihto, lumikenkäily, moottorikelkka-ajelut, pilkkiminen sekä unohtumattomat poro- ja huskysafarit ovat loistavia vaihtoehtoja nauttia Lapin lumisesta talvesta. Vuokravälineitä talven retkeilyyn tarjoaa esimerkiksi Rovaniemen Beyond Arctic. Voit yöpyä iglussa tai lumihotellissa tai nauttia revontulien täyttämästä tähtitaivaasta lämpöisessä makuupussissa. 

Lue, miten nähdä  revontulet Lapissa >>

Lapin reissulla ei voi tietenkään jättää välistä Santa Parkia sekä Joulupukin Pajakylää, josta löytyy joulumaan lisäksi aktiviteetteja ja shoppailumahdollisuuksia.

Lappi maisema reitti retki talviretki talvireitti läskipyörä sähköpyörä sähköläskipyörä fatbike efatbike mitä tehdä rovaniemellä moottorikelkka vaihtoehto

Tekemistä Lapissa – Parhaat aktiviteetit kesällä

Kesäisin Lapin luonto herää henkiin ja kauniit maisemat saavat sinut haukkomaan henkeäsi. Voit patikoida Pallastunturille, tai kiertää kaikki parhaat retkikohteet ja nauttia telttailusta Lapin erämaassa yöttömän yön valossa. Lapissa et voi välttyä luonnossa kulkevilta poroilta, jotka kulkevat laumoittain ihastuttamassa retkeilijöitä.

Hurjapäät voivat nauttia luonnosta koskenlaskun merkeissä, esimerkiksi Oulangan kansallispuistossa. Vauhdin hurmasta kauniin luonnon keskellä pääsee nauttimaan myös Ounasvaaran kesäkelkkaradalla ja näköalahissillä.

Saariselältä puolestaan löydät vaikuttavan valikoiman erilaisia aktiviteetteja. Voit ihailla auringonlaskua Laanilan tunturin laella tai kokea unohtumattoman vaelluksen Urho Kekkosen kansallispuistossa. Jos kävely tai patikointi ei kuulosta houkuttelevalta, matka taittuu sujuvasti myös pyörällä. Lappi onkin täydellinen paikka maastopyöräilyyn, ja kansallispuistosta löytyy lukuisia reittejä eri taitotasoisille maastopyöräilijöille.  

Lue, millainen on Saariselkä kesällä >>

Jos haluat kokea jotain todella ainutlaatuista, suuntaa Kilpisjärvelle. Tämä syrjäinen kylä on upean Saanatunturin juurella ja tarjoaa mahtavat puitteet vaelluksille, maastopyöräilylle ja luontoseikkailuille.

Maastopyöräily Lapissa

Lapin ainutlaatuiset maisemat ovat maastopyöräilijän paratiisi. Lapissa on lukuisia maastopyöräilyreittejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin pyöräilijöille. Rovaniemellä voit kokea Ounasvaaran upeat polut ja Saariselällä kannattaa tutustua erityisesti Kiilopään alueen reitteihin.

Lapin maastopyöräilyreitit tarjoavat vaihtelevia maisemia aina tuntureilta metsiin ja järvimaisemiin. 

Voit vuokrata maastopyörän tai fatbiken ja lähteä omatoimiselle pyöräseikkailulle – tai osallistua opastetulle retkelle, jossa saat ammattilaisen vinkkejä ja näet parhaat reittikohteet.

Maastopyöräily ei ole vuodenaikaan sidottua, vaan laadukkaan fatbiken selässä luminenkin reitti taittuu yllättävän kevyesti!

Lue parhaat vinkit Saariselän talvireitteihin >>

Pyöräilyä Kaldoaivissa.

Pyörän vuokraus Lapissa

Maastopyörän tai fatbiken vuokraaminen Lapissa on loistava tapa tutustua alueeseen tai liikkua nähtävyydeltä toiseen. 

Pyöräily tarjoaa sinulle vapauden liikkua omassa tahdissasi ja nauttia luonnosta aivan eri tavalla kuin auton ikkunasta ihaillen. Voit suunnata vuokrapyörällä vaikka upealle järvenrannalle ja pysähtyä laavulle evästauolle nauttimaan raikkaasta ilmasta. 

Lisäksi vuokrapyörä mahdollistaa matkustamisen kevyesti ilman oman pyörän kuljettamisen vaivaa. Voit saapua junalla Rovaniemelle ja noutaa pyöräsi sieltä – tai matkustaa Saariselkä-Kiilopään pyörävuokraamollemme pyörääsi noutamaan. 

Meiltä Roll Outdoorsilta voit vuokrata laadukkaita pyöriä ja saat samalla vinkkejä parhaista pyöräilyreiteistä alueella. Voit vuokrata pyörän etukäteen sujuvasti verkossa ja nauttia huolettomasta matkasta.

Lue 10 parasta vinkkiä maastopyöräilyyn Lapissa >>

Lapin paras matkaseura – Roll Outdoors

Pyöränvuokraus meiltä sujuu vaivattomasti, helposti ja nopeasti. Autamme mielellämme sinua valitsemaan tarpeitasi vastaavan pyörän kattavasta valikoimastamme. Jos Lapin maastopyöräilyreitit eivät ole sinulle vielä tuttuja, annamme sinulle vuokrapyörän lisäksi parhaat vinkit omatoimisille pyöräretkillesi.

Kun suunnittelet maastopyöräilyä Helsingissä, Rovaniemellä tai Saariselällä, Roll Outdoors on paras valinta matkalle mukaan.

Meiltä vuokraat vaivattomasti huippulaadukkaan ja hyvin huolletun maastopyörän oman aikataulusi mukaan kaikissa edellä mainituissa kaupungeissa. Voit ottaa meidät mukaan myös varaamalla ohjatun pyöräretken tai ostamalla meiltä laadukkaan, käytetyn pyörän tulevia reissujasi varten.

Varmista vaivaton, sujuva ja turvallinen pyöräilyreissu Roll Outdoorsin avulla!