Suomen parasta talvipyöräilyä Saariselällä

Fatbikereitti Saariselkä - Kiilopää

Roll Outdoorsin ja Suomen Latu Kiilopään yhteistyö päättyy Syyskuun 2023 lopussa, jonka jälkeen emme tarjoa palveluitamme Kiilopäällä. Kiilopään alueen talvireitti on ollut Roll Outdoorsin rakentama. Ensi talven reitin rahoitus, toimintamalli ja reitin linjaukset ovat vielä selvityksessä. Tiedotamme reittiasioista lisää heti kun tiedotettavaa on. Lue yleinen tiedote TÄSTÄ.

Reitin pituus

Kokonaispituus noin 50 km. Vihreällä merkityt ovat ns. yhteiskäyttöreittejä, eli niillä saa myös kävellä ja lumikenkäillä.

Reitin vaikeustaso

Helppo. Punaisella merkatut osiot ovat vaativia.

Kesto

Suosittelemme varaamaan aikaa kolmesta tunnista eteenpäin.

Suositeltava pyörä

Suosittelemme fatbikeä.

Vuodenajat

Luminen aika, eli noin marras-huhtikuu. Reitin ensimmäiset osiot tehdään heti kun lunta tulee riittävästi. Avotunturissa kulkevat osat menevät tuulisella säällä ensimmäisenä umpeen.

Talvipyöräily Saariselällä on upea vaihtoehto niille, jotka etsivät aktiivista ja hauskaa tapaa nauttia talvisesta luonnosta. Kiilopään alueen talvipyöräilyreitti on yksi Suomen parhaista fatbike-reiteistä, ja se tarjoaa sykähdyttäviä tunturimaisemia ja hauskoja flow-polkuja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille.

Roll Outdoors ylläpitää noin 50 km pituista reitistöä, joka kulkee kolmen kylän välillä ja palveluja on saatavilla runsaasti. Poikkea kahville Savottakahvilaan tai Muotkalle, paista makkarat Rönkönlammella tai jatka Piispanojan kodan kautta vielä Saariselän talvireiteille!

Linjaukset on pyritty tekemään siten, että reitti on turvallisesti aloittelijan ajettavissa, mutta kuitenkin niin, että kokeneemmatkin kuskit voivat pitää mutkaisella ja kumpuilevalla reitillä hauskaa. Huikeimman maisemaelämyksen saa Ahopäiden ylittävällä reitillä.

Reitin kunnostus aloitetaan syystalvella heti kun lunta on riittävästi moottorikelkalla ajamiseen maastossa. Talvipyöräilyreitti on merkattu fatbike-merkein.

Talvipyöräily on erinomainen vaihtoehto perinteiselle hiihdolle, laskettelulle tai vaikka moottorikelkkailulle. Se on ympäristöystävällisempi ja hiljaisempi tapa liikkua luonnossa, mikä mahdollistaa paremman yhteyden ympäröivään luontoon ja sen rauhaan. Lisäksi talvipyöräily tarjoaa tehokkaan ja monipuolisen liikuntamuodon, joka sopii niin kunnonkohotukseen kuin seikkailunhaluun.

Jos etsit aktiivista tekemistä Saariselällä, talvipyöräily on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen vaihtoehto. Pyöräillessä voit tutustua uskomattomiin kauniisiin tunturimaisemiin ja luontoon omaan tahtiisi ja nauttia samalla raikkaasta talvi-ilmasta.

Kaiken kaikkiaan talvipyöräily on loistava vaihtoehto Saariselän talvisille aktiviteeteille, ja Kiilopään kuuluisa fatbike-reitistö on yksi parhaista mahdollisuuksista kokeilla tätä hauskaa ja jännittävää lajia.

Reittikartta ja gpx

Klikkaa kuvaa avataksesi karttakuvan suurempana. 

Kaipaatko ”navigaattoria”? Seuraa reittiä ja löydä oma sijaintisi kartalla trailmap.fi sivustolla. Trailmapista voit ladata myös GPX-tiedoston omaan navigointilaitteeseesi.

Reitin käyttö omalla läskipyörällä on maksutonta. Ajaminen tapahtuu aina omalla vastuulla!

 

 

Talven 23-24 kartta julkaistaan mahdollisimman pian.

Reittityön tukeminen

Talvireitti vaatii paljon hoitamista ja ylläpitoa. Jos ei ole reittiä, ei ole myöskään talvipyöräilyä. Vaikka reitillä ajaminen ei todellakaan maksa mitään, voit silti osallistua talkoisiin ja ostaa itsellesi vapaaehtoisen ”kausikortin” eli komean tukitarran.

Osta reittityötä tukeva tukitarra!

Reittietiketti – Respect the trail!

Reittiä huolletaan talkoovoimin ja siihen käytetään runsain määrin yrittäjien vähää aikaa ja vielä vähempää rahaa. Siksi toivomme kunnioitusta tuoretta ja vasta lanattua baanaa kohtaan. Ajetaan vain leveällä renkaalla ja sopivan alhaisilla rengaspaineilla. Kapea rengas tai liian kova leveäkin läskirengas uppoaa polun pinnasta läpi, soseuttaa lumen ja pahimmillaan polku jäätyy uraiseksi. Sen jälkeen tietenkin jokainen perässätulija kiittää uraisesta reitistä. Mitä enemmän lunta on tullut lähipäivinä, sitä pidempään reitin kovettuminen kestää. Yleensä vähintään muutaman tunnin viimeisestä lanaamisesta. Kovan myrskyn jälkeen pahimmillaan jopa useampi vuorokausi.

 

Reitin käyttöohje lyhyesti:

1. Aja ainoastaan läskipyörällä.
2. Aja pehmeillä renkailla. Oikeilla rengaspaineilla (0.2 – 0.5 bar) rengas leviää tasaisesti reitin pintaa vasten eikä tee uraa.
3. Käytä koko puoli metriä leveää reittiä. Älä aja keskellä, jotta reitille ei muodostu kapeaa uraa.
4. Jos rengas uppoaa, käänny takaisin
5. Jos joudut taluttamaan, kävele reitin sivussa.
6. Vältä lukkojarrutusta.

Annetaanhan lanatun reitin kovettua, ennen kuin menemme sinne ajamaan!

Pyörää tai opastusta vailla?

Anna meille palautetta reitistä

Kuulemme mielellämme mielipiteenne reiteistä ja niiden kunnosta! Laita meille palaute tulemaan alla olevalla lomakkeella.