Scott Strike eRIDE 920 sähköpyörä – Sähkömaastopyörä lähes joka reitille

Helsingin vuokraamolle on saatu uutta kalustoa, joka siirtyy kesän edetessä Roll Outdoorsin pohjoisen kohteisiin. Kuutti kävi testaamassa uusia pyöriä parin päivän ajan ja oli ajokokemuksesta erittäin innoissaan. Jos olet lähdössä maastoon, Scottin Strike eRide 920 tarjoaa mukavuutta ja hauskaa ajoa juuri niin paljon kun huippuluokan täysjoustoiselta sähkömaastopyörältä sietää odottaa. Laadukkaat komponentit ja tehokas Bosch-moottoriyksikkö tekevät tästä sähköpyörästä loistavan valinnan lähestulkoon mihin tahansa retkeen.

Pyörän tärkeimmät ominaisuudet ja komponentit

Runko: Alloy Frame / Virtual 4 link kinematic VLK
Etujousitus: Marzocchi Z2 Air
Takajousitus: FOX Float EVOL Performance Trunnion
Vaihdejärjestelmä: Shimano XT, 12-vaihteinen
Jarrut: Shimano BR-MT520 4-mäntäiset
Ohjaustanko: Syncros Hixon 2.0 Rise
Satulatolppa: Syncros Duncan Dropper Post 2.5
Satula: Syncros ER2.0
Renkaat: Maxxis Rekon 29×2.6″
Moottori: Bosch Performance CX
Akku: Bosch PowerTube 625Wh
Näyttö: Bosch Purion

maastopyörä sähköpyörä sähkömaastopyörä

Strike eRide 920:n runko on valmistettu kevyestä alumiinista, ja siinä on jousitusratkaisuna virtuaalinen 4-linkkinen kimattiikka, VLK. Sähkömaastopyörä on suunniteltu sekä 27,5″ että 29″ renkaille, ja siinä on 140 mm joustoa. Bosch Gen4 -moottori ja irrotettava PowerTube 625 Wh akku takaavat riittävän tehon ja keston pidemmillekin retkille sähköpyörällä.

Pyörässä on Marzocchi Z2 Air -etuhaarukka, jossa on 140 mm joustoa, ja FOX Float EVOL Performance Trunnion -takaiskunvaimennin. Scottin TwinLoc-jousitusjärjestelmä mahdollistaa jousituksen säädön kolmessa eri asennossa sekä etu- että takaosassa.

Shimano XT 12-vaihteinen voimansiirto takaa sujuvan vaihteiden vaihdon ja laajan vaihdevalikoiman. Sähköpyörässä on myös Shimano BR-MT520 -nelimäntäiset jarrut, jotka tarjoavat reilusti jarrutehoa.

Kenelle Scott Strike eride 920 sähköpyörä on suunniteltu?

Scott Strike eRide 920 sopii mainiosti erilaisille käyttäjille. Täysjoustoisen rungon ja sähköavusteisen moottorin ansiosta sähkömaastopyöräily on mukavaa ja helppoa myös haastavammissa maastoissa.

Aloittelijoille tämä sähköpyörä tarjoaa mahdollisuuden nauttia maastopyöräilystä ilman suurta fyysistä rasitusta, mikä voi olla esteenä harrastuksen aloittamiselle. Sähkömoottori auttaa ylämäissä ja antaa lisäpotkua tarvittaessa, jolloin pyöräilystä voi nauttia pidempään ja kokeilla erilaisia reittejä.

Kuntoilijoille Scott Strike eRide 920 tarjoaa erinomaisen tavan yhdistää kuntoilu ja luonnossa liikkuminen sähköpyörällä. Sähköavusteisen moottorin avulla voi säädellä omaa rasitustasoaan ja nauttia reippaasta ulkoilusta. Kokeneemmille pyöräilijöille tämä sähkömaastopyörä mahdollistaa pidemmät ja vaativammat retket, jolloin pääsee tutustumaan uusiin reitteihin ja haastamaan itseään entistä enemmän. 

Yleisesti ottaen 140mm joustoinen pyörä sopii erinomaisesti poluille, mutta tarjoaa jo suorituskykyä vaikka alamäkipyöräilyyn. Pyörä on hauska polkea ja suorastaan hakeutuu pieniin hyppyihin ja polun haastavampiin paikkoihin. Tosin, mikäli etsit erityisesti sähköavusteista alamäkipyörää, kannattanee katsoa vielä reilummalla joustovaralla varustettuja pyöriä.

sähköpyörä maastopyörä helsinki keskuspuisto

Kokemukset koeajolta Helsingin keskuspuistosta

Helsingin keskuspuisto tarjoaa monipuolisia polkuja ja reittejä, jotka sopivat erinomaisesti maastopyöräilyyn ja erityisesti sähkömaastopyöräilyyn. Siksi myös Kuutti päätyi testaamaan pyörää keskuspuiston merkitylle maastopyöräreitille sekä vähän sen ulkopuolellekin. Testissä ajettiin myös useampi kymmenen kilometriä siirtoajoa pyöräteillä, jonka pohjalta muodostui hyvä käsitys pyörän akunkestosta.

Scott Strike eRide 920:n täysjousto ja sähköavustus tekevät pyöräilystä nautinnollista ja hauskaa, vaikka maasto olisi haastavaa kuskin taitotasoon nähden. On oikeastaan mielenkiintoista kuinka paljon lisävoimasta ja hyvin toimivasta iskunvaimennuksesta on apua. Pyörä kulkee ennakoitavasti kivikoissa ja juurakoissa eikä moottori ole liian päällekäyvä. Vauhdin annostelu on helppoa ja hauskaa.

Sähköpyörissä jousituksen toiminnalla on valtavan suuri vaikutus siihen, miltä pyörä ajossa tuntuu, sillä sähköpyörän painon takia sen hyvin aktiivinen ajaminen on normaalia maastopyörää hankalampaa. Toisaalta, kun jousitus toimii herkästi ja hyvin, tuo pyörän paino ajoon vakautta ja ennakoitavuutta, joka helpottaa etenkin aloittelijaa. Parin testipäivän kokemuksella Scottin iskunvaimennus toimii erinomaisesti niin kovemmassa ryskytyksessä kuin hitaammassakin ajossa.

Scottissa on varsin suuri 625 Wh akku. Akunkestoa päästiin testaamaan ensimmäisen testipäivän aikana noin 40 kilometrin ajolla, josta noin 25 km oli siirtoajoa. Akkumittari putosi tällä matkalla vain yhden pykälän viidestä. Avustuksena käytettiin sekalaisesti kaikkia avustustasoja. Seuraavaksi täytynee testata akun kestoa alamäkipyöräilyn merkeissä ja katsoa, kuinka monta vertikaalimetriä pyörällä pystyy nousemaan korkeimmalla avustuksella.

Kaiken kaikkiaan Scott Strike eRide 920 sähköpyörä tuntui erinomaiselta sähkömaastopyörältä hyvin monenlaiseen käyttöön.

Vuokraa sähköpyörä maastopyörä Helsinki keskuspuisto maastopyöräreitti

10 hyvää vinkkiä sähköpyörän ostajalle

Sähköpyörän ja sähkömaastopyörän ostaminen on taas kevään tullen erittäin suosittua. Lue alta vielä hyvät vinkit pyörän ostoon mikäli Esim. Scott Strike eRiden ostaminen on ollut sinulla mielessä. Lue myös vinkit työsuhdepyörän hankkijalle sekä vinkkiartikkeli käytetyn sähköpyörän hankkijalle.

  1. Testaa pyörä ennen ostoa: On tärkeää kokeilla sähkömaastopyörää ennen ostamista, jotta saat käsityksen siitä, millainen pyörä sopii juuri sinulle parhaiten. Käy paikallisessa pyöräliikkeessä ja kysy mahdollisuutta koeajaa erilaisia sähkömaastopyöriä.
  2. Vuokraa pyörä: Jos haluat tutustua sähkömaastopyöräilyyn perusteellisemmin, suosittelemme vuokraamaan pyörän esimerkiksi meiltä. Näin pääset kokeilemaan pyörää kunnolla erilaisilla reiteillä ja saat paremman käsityksen siitä, millainen sähköpyörä sopii sinulle parhaiten.
  3. Valitse oikea koko: Pyörän koko on yksi tärkeimmistä tekijöistä ajomukavuuden kannalta. Kysy pyöräliikkeestä apua oikean koon valitsemisessa ja kokeile erikokoisia pyöriä ennen ostopäätöstä. Vuokraaminen ja perusteellinen testaus on paras tapa selvittää itselle oikea pyörän koko.
  4. Tutustu erilaisiin moottoreihin: Sähkömaastopyörien moottoreissa on eroja, joten tutustu eri valmistajien moottoreihin ja niiden ominaisuuksiin. 
  5. Huomioi jousitus: Täysjousto vai etujousitus? Mieti, millaisissa maastoissa tulet pääasiassa pyöräilemään ja valitse jousitus sen mukaan. Täysjoustorunko on mukavampi haastavammassa maastossa, kun taas etujousitus voi riittää kevyempään maastopyöräilyyn ja on huolloiltaan yksinkertaisempi ratkaisu. 
  6. Opettele pyörän säädöt: Tutustu pyörän säätöihin ja ominaisuuksiin, kuten jousituksen säätämiseen ja sähkömoottorin eri toimintatiloihin. Näin saat parhaan mahdollisen ajokokemuksen sähkömaastopyörällä.
  7. Opettele huoltamaan pyörä: Sähkömaastopyörä vaatii säännöllistä huoltoa ja tarkastusta, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Opettele perushuollon toimenpiteet, kuten ketjun rasvaus, renkaiden vaihtaminen ja jarrujen säätö.
  8. Käytä kypärää: Turvallisuus on tärkeää! Muista aina käyttää kypärää ja muita suojavarusteita tarpeen mukaan.
  9. Lue paikalliset säännöt: Eri alueilla voi olla erilaisia sääntöjä ja rajoituksia pyöräilyn ja sähkömaastopyöräilyn suhteen. Tutustu paikallisiin säädöksiin ja reitteihin, jotta tiedät, missä saa pyöräillä ja mitä rajoituksia alueella on.
  10. Nauti pyöräilystä ja luonnosta: Sähkömaastopyöräilyn tarkoitus on tuottaa iloa ja elämyksiä sekä helpottaa liikkumista luonnossa. Kokeile erilaisia reittejä, haasta itseäsi ja nauti pyöräilystä sekä ympäröivästä luonnosta. Sähkömaastopyörä antaa mahdollisuuden nauttia maastopyöräilystä uudella tavalla niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille.

Vuokraa pyörä alta ja käy koeajolla!

Jos et näe verkkokauppaupotusta tämän yläpuolella, pääset varaamaan pyörän TÄSTÄ.

Voimmeko olla avuksi?