sähköpyörä tunturille ja metsiin - Rock Machine Avalanche sähkö fatbike

Rock Machine Avalanche E90 on huippuluokan sähköläskipyörä, joka sopii niin kokeneille kuin aloittelevillekin maastopyöräilijöille. Tämä oranssi, tehokas ja monipuolinen menopeli on varustettu modernilla alumiinirungolla ja Shimano STePS EP8 -moottorilla. Olemme testanneet Rock Machineita asiakaskäytössä sekä itse talven ajan ja olemme todenneet pyörän erinomaiseksi joka paikan höyläksi.

Tärkeimmät komponentit

Shimano Steps EP8 -sähköavustusjärjestelmä

504 Wh Darfon-akku
Shimano Deore -voimansiirto
Hydrauliset levyjarrut
100 mm RockShox Bluto -joustohaarukka
26 x 4.8″ Jumbo Jim -renkaat
Kevyt ja kestävä alumiinirunko

Avalanche E90 on suunniteltu kaikille maastopyöräilystä innostuneille, erityisesti aloittelijoille. Pyörä soveltuu erinomaisesti niin kesä- kuin talvimaastoajoon, ja sen helppohuoltoisuus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon myös arkikäyttöön.

Onko sähköläskipyörä hyvä?

Sähköläskipyörä on erinomainen valinta erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten maastoseikkailuihin, retkipyöräilyyn ja jopa arkikäyttöön. Sen sähköavustus tekee jyrkistä mäistä helpompia ja auttaa jaksamaan pidemmilläkin retkillä. Toisaalta, sähköläskipyörän raskaampi paino verrattuna sähköttämään vastineeseen voi olla haitaksi joissakin tilanteissa, ja suhteellisen korkea uuden pyörän hankintahinta saattaa rajoittaa sen hankintaa. 

Täysjousitettuun pyörään verratessa läskipyörä on helpompi ajaa hitaissa vauhdeissa, mutta kovemmissa vauhdeissa täysjousitettu pyörä on parempi vaihtoehto. Läskipyörän erinomainen pito yhdistettynä ajon helppouteen tekeekin sähköläskipyörästä aloittelevalle maastopyöräilijälle erinomaisen valinnan hankalampienkin polkujen kesyttämiseen. Arkiajaja taas kiittää läskirengasta viimeistään siinä vaiheessa kun maahan on satanut tukeva 10 – 15cm loskaa ja töihin ajaminen on edessä. 

hyvät puolet

  • Tehokas moottori ja hyvä akun kesto mahdollistavat pitkät retket
  • Erinomainen pito ja ajomukavuus
  • Soveltuu erityisen hyvin aloitteleville maastopyöräilijöille
  • Jäykkäperäisen pyörän huollon helppous
  • Ympärivuotinen käytettävyys

Huonot puolet

  • Korkeahko hankintahinta uutena

  • Sähköpyörän raskas paino verrattuna perinteisiin pyöriin

  • Talviolosuhteissa kylmän akun pitää antaa lämmetä ennen latausta

yhteenveto

Vaikka sähköläskipyörällä on myös omat huonot puolensa, sen monipuolisuus ja helppokäyttöisyys tekevät siitä erinomaisen investoinnin kaikille, jotka haluavat tutustua maastopyöräilyn maailmaan tai etsivät yhtä pyörää vuoden ympäri kaikkiin käyttötarkoituksiin. Rock Machine Avalanche E90 tarjoaa vahvan suorituskyvyn, luotettavuuden ja mukavuuden yhdistelmän, joka tekee siitä erinomaisen valinnan niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin pyöräilijöille.

Muita poimintoja Roll Outdoors Blogista