Maastopyöräily Suomessa, parhaat ajopaikat

Maastopyöräily Suomessa tarjoaa vertaansa vailla olevan kokemuksen, joka yhdistää upeat maisemat ja monipuoliset reitit kaiken tasoisille pyöräilijöille. Lapin rauhallisista metsistä Etelä-Suomen kumpuileviin mäkiin, Suomi on ulkoilmaihmisten paratiisi. Olitpa sitten kokenut pyöräilijä tai vasta-alkaja, Suomen pyöräilyreitit tarjoavat seikkailua, luonnonkauneutta ja innokkaimmille aimo annoksen erämaata.

Alla muutamia vinkkejä tutustumisen arvoisiin kohteisiin:

Roll Outdoorsin omat kohteet

Saariselkä

Saariselkä Urho Kekkosen kansallispuiston kainalossa on todellinen maastopyöräilijän paratiisi. Alue on tunnettu karuista avotuntureistaan, henkeäsalpaavista maisemistaan, sekä ikihongikoistaan. Se tarjoaa monenlaisia pyöräilyreittejä kaiken tasoisille pyöräilijöille.

Roll Outdoorsin vuokraamo Saariselällä tarjoaa opastettuja retkiä ja pyörien vuokrausta, jotta voit tutkia tätä upeaa aluetta. Lisätietoja saat Roll Outdoors Saariselkä.

Roll Outdoors opastettu maastopyöräily retki Saariselällä Scott sähkömaastopyörillä.
Ounasvaara Rovaniemellä tarjoaa hauskaa maastopyöräilyä kaiken ikäisille ja kokoisille pyöräilijöille.

Rovaniemi

Lapin pääkaupunki Rovaniemi on erinomainen kohde helppoon pyöräilyyn.  Ounasvaara tarjoaa mahtavat lähipolut ja kaupungin ympäristöstä löytyy tutkittavia polkuja joka lähtöön. Talvella Ounasvaara muuttuu maailmanluokan talvipolkuverkostoksi rakennettujen fatbike-reittien ansiosta.

Vuokraamomme Rovaniemellä tarjoaa opastettuja retkiä ja pyörien vuokrausta ympäri vuoden. Lisätietoja saat sivulta Roll Outdoors Rovaniemi.

Muut pyöräilykohteet Lapissa/Pohjois-Suomessa

Ylläs

Perheystävällinen lomakeskus Ylläs tarjoaa erinomaisen pyöräpuiston sekä lukuisia helppoja singletrack-reittejä ja metsäautoteitä. Se on ihanteellinen kohde niin aloittelijoille kuin kokeneille pyöräilijöille. Lisätietoja löydät Ylläs Maastopyöräily.

Syöte

Laajasta singletrack-verkostostaan ja perinteisestä SyöteMTB-tapahtumastaan tunnettu Syöte on maastopyöräilijän unelma. Majoitu Hotelli Iso-Syötteellä, vuokraa pyörät ja aloita seikkailusi aivan ulko-ovelta. Lue lisää Hotelli Iso-Syöte.

Levi ja Ruka

Sekä Levi että Ruka tarjoavat erinomaisia pyöräpuistoja, jotka tarjoavat jännittäviä ajokokemuksia maastopyöräilyn harrastajille. Nämä kohteet ovat täydellisiä pyöräilijöille, jotka etsivät hyvin hoidettuja puistoja eri vaikeustasoilla.

 

Maastopyöräily Muualla Suomessa

Suomen pyöräilyreitit ulottuvat Lapin ulkopuolelle tarjoten monipuolisia reittejä ympäri maata. Tutustu maastopyöräilykohteisiin Suomessa vierailemalla Bikeland.fi.

Tutustu myös näihin

Maastopyöräily Suomessa on seikkailu vailla vertaa, tarjoten monipuolisia reittejä, ainutlaatuisia maisemia ja yhdistelmän kesä- ja talviajamisen kokemuksia. Olitpa sitten ajamassa Lapin rauhallisten metsien halki tai tutkimassa laajoja sorateitä, Suomen maastopyöräilyscene tarjoaa jokaiselle jotakin. Lopuksi vielä pari vinkkiä aiheeseen tutustumiseen:

Jokamiehenoikeus

Yksi maastopyöräilyn ainutlaatuisista puolista Suomessa on jokamiehenoikeus, joka antaa sinulle vapauden pyöräillä suurimmassa osassa metsiä ja tarjoaa loputtomia tutkimismahdollisuuksia. Lue lisää Metsähallituksen sivulta: https://www.luontoon.fi/jokaisenoikeudet

Kesäolosuhteet

Lapin kesän ”yötön yö” on kokemisen arvoinen luonnon ilmiö, jolloin aurinko ei laske lainkaan. Yötön yö tarjoaa pitkiä valoisan ajan tunteja pyöräilyseikkailuihin läpi yön. Ilmasto on yleensä keäisinkin sopivan viileä, mikä tekee pitkistä ajopäivistä nautinnollisempia.

GRAVEL/BIKE PACKING

Suomessa on myös satoja tuhansia kilometrejä sorateitä, jotka ovat täydellisiä gravel- ja bike-packing -ajoihin. Kattavaa tietoa bike-packingista arktisella alueella löydät Arctic by Cycle.

Talvipyöräily

Talvella hoidetut polut muuttuvat fatbike-pyörien leikkikentäksi, jotka on erityisesti suunniteltu ajamiseen lumella. Fatbike-pyöräilyä suositellaan lämpimästi niille, jotka haluavat kokea talvipyöräilyn jännityksen Suomessa. Parhaat ylläpidetyt talvireitit löydät Rovaniemen Ounasvaaralta, Saariselältä ja Ylläkseltä. Lisäksi voit löytää hauskaa talvipyöräilyä useimpien kaupunkien ympäristöistä, mutta niiden löytämiseen tarvit hieman tahtoa ja kärsivällisyyttä 😉