Lähde unohtumattomalle hiihtoseikkailulle Saariselällä!

Latukartta saariselkä, tutustu hiihdon lumoon saariselällä!

Saariselkä kutsuu hiihdon ystäviä monipuoliseen ja lumoavaan hiihtoseikkailuun. Maastohiihtokausi venyy lokakuun ensilumista toukokuun kiiltäviin keväthankiin. Yli 150 kilometrin huolellisesti ylläpidetyt ladut, joista 34 kilometriä valaistuna, asettavat näyttämön unohtumattomalle hiihtoseikkailulle! 

hiihto saariselällä

Tässä artikkelissa käsitellään hiihtoa saariselällä. Tästä artikkelista löydät:

  • Linkin Saariselän latukarttaan
  • Parhaat vinkit hiihtoon Saariselällä
  • Vinkit hiihtämisen kokeilemiseen Saariselällä

Latukartta Saariselkä, tutustu Saariselän kattavaan latuverkostoon

Saariselällä hiihtolatujen kunnostuksesta vastaa Saariselän alueen hoito-osuuskunta. Paperisen latukartan voit ostaa Saariselältä paikan päältä tai hoito-osuuskunnan nettikaupasta TÄÄLTÄ.

Saariselän latujen reaaliaikaisen kunnossapitotilanteen ja avoimet ladut löydät Saariselän alueen infogis-palvelusta TÄÄLTÄ.

Parhaat vinkit hiihdon kokeilemiseen saariselällä

Saariselällä voit helposti kokeilla hiihtämistä matkallasi! Suosittelemme ensimmäisellä kokeilulla osallistumaan opastetulle retkelle, jolloin opas osaa auttaa lajin alkuun ja valita kokeiluun sopivan helpot ja turvalliset ladut! Mikäli olet kokenut lumilajien harrastaja, mutta hiihto ei ole sinulle vielä tuttua, myös suksien ja monojen vuokraus voi olla hyvä vaihtoehto.

Eikö tämän tekstin yllä näy verkkokauppaa? Bookkausikkuna vaatii avautuakseen keksien hyväksymisen. Pääset hyväksymään keksit sivun vasemmassa alalaidassa näkyvästä nappulasta tai selaimen asetuksista.

Voit myös varata ja tutustua retkiin alasivustolla www.rolloutdoorssaariselka.com

Parhaat vinkit hiihtämiseen Saariselällä

Saariselän alue tarjoaa huikeat mahdollisuudet hyvin monenlaisille hiihtoseikkailuille. Alueella on runsaasti kunnostettuja latuja perinteisen ja luisteluhiihdon harrastajille, huikeita vanhoja metsiä umpihankihiihdon ystäville sekä upeita loivapiirteisiä tuntureita tunturihiihdon ja hiihtovaelluksen ystäville. Hiihtoa voi harrastaa myös monenlaisilla välineillä latusuksista liukulumikenkiin. Eri välineet tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja ja sopivia haasteita jokaiselle kokemustasolle. 

Mikäli olet vasta aloittamassa hiihtoharrastusta tai haluat kokeilla hiihtämistä, myös me teemme helppoja opastettuja hiihtelyitä aloittelijoille! Oppaan kanssa saat hyvät vinkit ja pääset kokeilemaan hiihtämistä Saariselän upeissa maisemissa. 

Latuhiihto Saariselällä

Latuhiihto Saariselällä on erinomainen tapa kokea Lapin lumoavat maisemat. Alueella on laaja ja hyvin ylläpidetty latuverkosto, joka palvelee kaiken tasoisia hiihtäjiä. Aloittelijat voivat nauttia lyhyemmistä ja tasaisemmista reiteistä, kun taas kokeneemmille hiihtäjille tarjolla on vaativampia ja pidempiä latuja, jotka kulkevat kauniiden tunturimaisemien ja vanhojen metsien läpi. Lisäksi Saariselän latuverkostoon kuuluu useita taukopaikkoja, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä.

Umpihankihiihto Saariselällä

Umpihankihiihto Saariselällä on todellinen seikkailu, joka vie hiihtäjän kauas merkityiltä laduilta. Tässä hiihdon muodossa pääsee kokemaan erämaan hiljaisuuden ja koskemattoman lumipeitteen, mikä tarjoaa ainutlaatuisen tavan tutustua Lapin luontoon. Umpihankihiihdossa suositellaan käytettäväksi leveämpiä suksia tai liukulumikenkiä, jotka helpottavat etenemistä pehmeässä lumessa. Tämä hiihdon muoto vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja perustaitoja lumessa liikkumisesta. On tärkeää myös ottaa huomioon sääolosuhteet ja varautua asianmukaisesti, sillä umpihangessa hiihtäminen voi olla fyysisesti rasittavaa ja sää voi vaihdella nopeasti.

Tunturihiihto Saariselällä

Tunturihiihto Saariselällä Urho Kekkosen Kansallispuistossa on ainutlaatuinen kokemus. Tunturihiihdossa hiihtäjä voi nauttia avoimista tunturimaisemista ja nähdä Lapin luonnon kauneuden laajassa mittakaavassa. Suositeltavia reittejä tunturihiihtoon ovat esimerkiksi Kiilopään ja Saariselän väliset tunturialueet, joissa voi kohdata vaihtelevia maastoja ja nauttia upeista näköaloista. Tunturihiihto vaatii hyvää suunnistustaitoa ja sään sekä maaston tuntemusta. Varusteiden tulee olla kunnolliset ja säänkestävät, sillä tuntureilla sää voi vaihtua nopeasti ja olosuhteet voivat olla haastavat.

Voimmeko olla avuksi?

Jos sinulle jäi kysyttävää, voit ottaa meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella tai lomakkeen alta löytyvillä yhteystiedoilla. Palaamme asiaasi mahdollisimman pian!